Трудна, а истрчала полумаратон у Београду

ГС
Foto: Принтскрин

Маратон је веома захтјевна дисциплина за тијело и за психу.

Маратонци кажу да често морају да побиједе сами себе. Зато је успјех учитељице Александре Ераковић, која је претрчала 21 километар у осмом мјесецу трудноће, још већи подвиг. Није била прва, али је свакако била најпопуларнија маратонка ове године у Београду.

„Желела сам да покажем да увек може другачије, рекла сам. Наравно нисам ни ја сама била сигурна да ли ћу то моћи да изведем. Рекла сам ићи ћу по осећају, пратићу своје тело. Слушаћу шта каже беба“, каже Александра.

Беба се није бунила и у мамином стомаку дошла је до циља након четири сата трчања. Добро, не баш трчања.

„Трка је била феноменална. Гледам на сат и темпо ми је био много бржи, гледате друге тркаче како трче. Било ми је тешко што нисам могла да трчим. Протрчала сам кроз циљ и кроз старт. Не могу да кажем да ме нису вукли у неколико наврата, али трку сам завршила сат времена раније са све одласком у ве-це који су ми неопходни“, навела је маратонка.

Александра планира да сљедећи маратон трчи са бебом у колицима. Колица за трке су већ купљена.

„Читала сам пре да се једна тркачица породила после 42 километра и каже да јој је то најлепши дан у животу. Вероватно људи мисле да то није паметно, али ја сам одушевљена. Добили сте две велике награде“, истиче Александра.

Муж није био одушевљен што Александра иде на маратон, али јој је на крају ипак пружио подршку.

„Кад се пређу неке границе у смислу обима интезитета физичке активности, то је за мене непознаница и зато што је за мене непознаница из тог разлога се мало и тога прибојавам. Поготово зато што су њих две моје“, каже Игор Мијановић, преноси РТС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана