Trudna, a istrčala polumaraton u Beogradu

GS
Foto: Printskrin

Maraton je veoma zahtjevna disciplina za tijelo i za psihu.

Maratonci kažu da često moraju da pobijede sami sebe. Zato je uspjeh učiteljice Aleksandre Eraković, koja je pretrčala 21 kilometar u osmom mjesecu trudnoće, još veći podvig. Nije bila prva, ali je svakako bila najpopularnija maratonka ove godine u Beogradu.

„Želela sam da pokažem da uvek može drugačije, rekla sam. Naravno nisam ni ja sama bila sigurna da li ću to moći da izvedem. Rekla sam ići ću po osećaju, pratiću svoje telo. Slušaću šta kaže beba“, kaže Aleksandra.

Beba se nije bunila i u maminom stomaku došla je do cilja nakon četiri sata trčanja. Dobro, ne baš trčanja.

„Trka je bila fenomenalna. Gledam na sat i tempo mi je bio mnogo brži, gledate druge trkače kako trče. Bilo mi je teško što nisam mogla da trčim. Protrčala sam kroz cilj i kroz start. Ne mogu da kažem da me nisu vukli u nekoliko navrata, ali trku sam završila sat vremena ranije sa sve odlaskom u ve-ce koji su mi neophodni“, navela je maratonka.

Aleksandra planira da sljedeći maraton trči sa bebom u kolicima. Kolica za trke su već kupljena.

„Čitala sam pre da se jedna trkačica porodila posle 42 kilometra i kaže da joj je to najlepši dan u životu. Verovatno ljudi misle da to nije pametno, ali ja sam oduševljena. Dobili ste dve velike nagrade“, ističe Aleksandra.

Muž nije bio oduševljen što Aleksandra ide na maraton, ali joj je na kraju ipak pružio podršku.

„Kad se pređu neke granice u smislu obima inteziteta fizičke aktivnosti, to je za mene nepoznanica i zato što je za mene nepoznanica iz tog razloga se malo i toga pribojavam. Pogotovo zato što su njih dve moje“, kaže Igor Mijanović, prenosi RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana