Тестаментом тражио да га дјеца сахране уз пјесму Зорице Брунцлик

ГС
Тестаментом тражио да га дјеца сахране уз пјесму Зорице Брунцлик

Покојни становник Стризивојна у Хрватској И.Ј., затражио је од своје троје дјеце да га на онај свијет испрате весело, уз живу музику – три хармонике, клавијатуре и хитове народњака. Прво је морао да буде изведен стари хит краљице народњака Зорице Брунцлик “Откопчано јелече”, пише Глас Славоније.

 

Његова дјеца томе су се чудила, било је и негодовања да се на такав начин опросте од оца, али то је ипак била његова посљедња жеља.

Да ситуација буде још необичнија, отац им је преминуо у вријеме пандемије корона вируса и строгих мјера Штаба, које су укључивале опроштај од покојника само уз најужу породицу. Покојни Стризивојчанин сахрањен је на мјесном гробљу према тим правилима, а весела сахрана одржана је накнадно у познатом ресторану у Ђакову.

Уз породицу, родбину и пријатеље на даћи су били и свирачи који су извели десет народњачких пјесама које је покојник волио. Ту је била и службена особа која је требало да се увјери да је његова жеља из тестамента извршена.

Познаници описују покојника само лијепим ријечима, тврде да је био доброћудан човјек и добар домаћин који је свакога добро угостио. Радио је у Њемачкој и тамо зарадио пензију.

– Он је радио, радио, радио. Био је врло коректан, добар човјек – каже један Стризивојчанин.

Тако је стекао вриједно имање, велику кућу и много земље, који након његове смрти насљеђују дјеца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана