Testamentom tražio da ga djeca sahrane uz pjesmu Zorice Brunclik

GS
Testamentom tražio da ga djeca sahrane uz pjesmu Zorice Brunclik

Pokojni stanovnik Strizivojna u Hrvatskoj I.J., zatražio je od svoje troje djece da ga na onaj svijet isprate veselo, uz živu muziku – tri harmonike, klavijature i hitove narodnjaka. Prvo je morao da bude izveden stari hit kraljice narodnjaka Zorice Brunclik “Otkopčano jeleče”, piše Glas Slavonije.

 

Njegova djeca tome su se čudila, bilo je i negodovanja da se na takav način oproste od oca, ali to je ipak bila njegova posljednja želja.

Da situacija bude još neobičnija, otac im je preminuo u vrijeme pandemije korona virusa i strogih mjera Štaba, koje su uključivale oproštaj od pokojnika samo uz najužu porodicu. Pokojni Strizivojčanin sahranjen je na mjesnom groblju prema tim pravilima, a vesela sahrana održana je naknadno u poznatom restoranu u Đakovu.

Uz porodicu, rodbinu i prijatelje na daći su bili i svirači koji su izveli deset narodnjačkih pjesama koje je pokojnik volio. Tu je bila i službena osoba koja je trebalo da se uvjeri da je njegova želja iz testamenta izvršena.

Poznanici opisuju pokojnika samo lijepim riječima, tvrde da je bio dobroćudan čovjek i dobar domaćin koji je svakoga dobro ugostio. Radio je u Njemačkoj i tamo zaradio penziju.

– On je radio, radio, radio. Bio je vrlo korektan, dobar čovjek – kaže jedan Strizivojčanin.

Tako je stekao vrijedno imanje, veliku kuću i mnogo zemlje, koji nakon njegove smrti nasljeđuju djeca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana