Ствар која је пресудна за дуг и срећан брак

ГС
Ствар која је пресудна за дуг и срећан брак

У вријеме када су неке ствари потцијењене, а неке прецијењене, поставља се јасно питање: Постоји ли тајна срећне љубави? Можемо ли цијелог живота да волимо само једну особу?

Од дјетињства док читамо бајке маштамо да ћемо живот провести с једном особом, засновати породицу и живјети срећно до краја живота.

Међутим, живот нас лако и често разувјери.

Склони смо да савјете за срећан брак тражимо од пријатеља, често мислимо да најбоље знамо, а упадамо у конфликте и проблеме гурамо под тепих све док се једном токсичан однос не оконча. Тајна срећне везе, здраве љубави и породице постиже се само ако оба партнера равноправно раде на себи, свом емоционалном и менталном здрављу.

Гаранција срећног брака

Психолог Михаил Лабковски открива да тајна срећног породичног живота и брака зависи само од једне ствари, а то се односи на оба партнера: „Гаранција срећног породичног живота, брака и интимних односа с једним партнером је само у једној ствари – у стабилној психи. Када особа има стабилну психу, може да живи с једним партнером цијели живот. И да воли само њега.“

Не скривајте проблеме

Када се појаве проблеми у браку, многи људи их игноришу, сматрају их пролазним, али што се више скривају, они у већем облику испливају на површину. Михаил Лабковски истиче: „Жена никада не би смјела да толерише ствари које јој се не свиђају. Требало би одмах да каже шта мисли о томе, а ако се мушкарац не промјени, с њим би требало да се растане.“

Причајте о стварима које вам сметају, заједно мијењајте једно друго, али не тако да изгубите себе, већ да се међусобно подстичете на развој и позитивне промјене. Не плашите се потражите помоћ и његујте своју менталну хигијену. Али, најважније је да свакодневно његујете здраву љубав према самоме себи, преноси Сенса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана