Штулић о биографији некадашњег бубњара Азре: ''Боби, лопове''

Г.С.
Штулић о биографији некадашњег бубњара Азре: ''Боби, лопове''

Познати бубњар Борис Леинер недавно је објавио аутобиографију насловљену "Све био је ритам", у којој је, међу осталог, исписао бројне анегдоте из времена Азре у којој је свирао.

Како пише Јутарњи лист живописне приче тичу се чланова тог популарног бенда, посебно њеног фронтмена Џонија Штулића. Иако већ годинама живи у Холандији и одбија да се појави у јавности, о књизи се огласио и он. Своје карактеристично сазнање, написано у стиху, послао је порталу Равно до дна, који га је објавио у цијелости.

''Боби, лопове''

Штулић сликовито прозива Леинера да је ритам који спомиње у наслову књиге био његов ритам, а не онај за који је заслужан сам бубњар. Наводи да њихово пријатељство и сарадња нису трајали десет година, како то тврди Леинер, да га је овај крао и фалсификовао његов потпис. Истиче и неке техничке грешке, попут погрешно наведених година, а негира и постојање неких љубавних веза о којима је Леинер писао. Између осталог, Леинера је и извређао назвавши га лоповом, копилом.

Леинер је засад остао нијем на оптужбе и увреде, али зато је Штулићеве коментаре, карактеристично оштре откад је у Холандији, коментирао Јурица Пађен, такође некадашњи члан Азре, а којег се такође дотакнуо и Штулић, пише Јутарњи лист.

Леинер у књизи спомиње Пађена као особу која му је саопштила да је Џони одлучио да бубњар више не може бити дио бенда.

- Још увијек нисам прочитао цијелу књигу, иако ми је стиглана кућну адресу. Но, видио сам одломке и већ су ме бројни пријатељи звали и питали је ли тачно да сам управо ја саопштио Леинеру да више није у Азри. Могу рећи да то не одговара чињеничном стању, то није оно чега се ја сјећам. Одмах сам назвао Леинера, рекао му да се не љутим, али да то не стоји - рекао нам је Пађен.

Растумачио је да потребе за таквим саопштењима о избацивању некога из бенда није ни било.

Наш посљедњи концерт

'' Посљедњи смо концерт одрадили у Посушју у Херцеговини. Разлаз је био буран и очигледан, бенд више није постојао. Било је илузорно очекивати да ће Леинера неко обавијештавати о томе да више није у бенду, што је и Штулић потврдио у свом одговору'' - каже Пађен, додајући да би требало да прочита цијелу књигу како би детаљније коментарисао њен наставак.

Он и Штулић су, каже, на линији и у добрим су односима, "у оној мјери у којој однос на даљину може бити добар". - Повремено се чујемо. Џони је очито осјетио потребу да мора реаговати на књигу, што ја на његовом мјесту вјероватно не бих. Али њих двојица најбоље знају какав је био њихов однос, тако да ничије потезе не осуђујем - рекао је, пише Јутарњи лист.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана