Štulić o biografiji nekadašnjeg bubnjara Azre: ''Bobi, lopove''

G.S.
Štulić o biografiji nekadašnjeg bubnjara Azre: ''Bobi, lopove''

Poznati bubnjar Boris Leiner nedavno je objavio autobiografiju naslovljenu "Sve bio je ritam", u kojoj je, među ostalog, ispisao brojne anegdote iz vremena Azre u kojoj je svirao.

Kako piše Jutarnji list živopisne priče tiču se članova tog popularnog benda, posebno njenog frontmena Džonija Štulića. Iako već godinama živi u Holandiji i odbija da se pojavi u javnosti, o knjizi se oglasio i on. Svoje karakteristično saznanje, napisano u stihu, poslao je portalu Ravno do dna, koji ga je objavio u cijelosti.

''Bobi, lopove''

Štulić slikovito proziva Leinera da je ritam koji spominje u naslovu knjige bio njegov ritam, a ne onaj za koji je zaslužan sam bubnjar. Navodi da njihovo prijateljstvo i saradnja nisu trajali deset godina, kako to tvrdi Leiner, da ga je ovaj krao i falsifikovao njegov potpis. Ističe i neke tehničke greške, poput pogrešno navedenih godina, a negira i postojanje nekih ljubavnih veza o kojima je Leiner pisao. Između ostalog, Leinera je i izvređao nazvavši ga lopovom, kopilom.

Leiner je zasad ostao nijem na optužbe i uvrede, ali zato je Štulićeve komentare, karakteristično oštre otkad je u Holandiji, komentirao Jurica Pađen, takođe nekadašnji član Azre, a kojeg se takođe dotaknuo i Štulić, piše Jutarnji list.

Leiner u knjizi spominje Pađena kao osobu koja mu je saopštila da je Džoni odlučio da bubnjar više ne može biti dio benda.

- Još uvijek nisam pročitao cijelu knjigu, iako mi je stiglana kućnu adresu. No, vidio sam odlomke i već su me brojni prijatelji zvali i pitali je li tačno da sam upravo ja saopštio Leineru da više nije u Azri. Mogu reći da to ne odgovara činjeničnom stanju, to nije ono čega se ja sjećam. Odmah sam nazvao Leinera, rekao mu da se ne ljutim, ali da to ne stoji - rekao nam je Pađen.

Rastumačio je da potrebe za takvim saopštenjima o izbacivanju nekoga iz benda nije ni bilo.

Naš posljednji koncert

'' Posljednji smo koncert odradili u Posušju u Hercegovini. Razlaz je bio buran i očigledan, bend više nije postojao. Bilo je iluzorno očekivati da će Leinera neko obaviještavati o tome da više nije u bendu, što je i Štulić potvrdio u svom odgovoru'' - kaže Pađen, dodajući da bi trebalo da pročita cijelu knjigu kako bi detaljnije komentarisao njen nastavak.

On i Štulić su, kaže, na liniji i u dobrim su odnosima, "u onoj mjeri u kojoj odnos na daljinu može biti dobar". - Povremeno se čujemo. Džoni je očito osjetio potrebu da mora reagovati na knjigu, što ja na njegovom mjestu vjerovatno ne bih. Ali njih dvojica najbolje znaju kakav je bio njihov odnos, tako da ničije poteze ne osuđujem - rekao je, piše Jutarnji list.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana