Шта значи ако сањате покојника?

GS
Foto: X.com

Сасвим логично, најстреснији су снови у којима се појављују ваше вољене особе које су преминуле. По најчешћем тумачењу, то значи да вас очекују велике промјене у животу или да ћете добити неочекиване вијести.

Ако се у сну појави недавно преминула вољена особа, то се сматра нормалном манифестацијом сталне туге. Уколико сањате непознату особу која је преминула, то може да симболизује крај неке животне фазе, потенцијално повезан са потиснутим емоцијама.

Снови у којима се осјећате немотивисано, заостајете и борите се да кренете напријед могу одражавати емоције потешкоћа и фрустрације. У овим сновима, особа која је умрла може да симболизује дио вас који вам је тешко да отпустите. Овај сан може бити манифестација унутрашњих сукоба или препрека које ометају ваш лични раст.

Ако се жива особа појављује у вашем сну, али не игра значајну улогу, то може указивати на скривена осјећања љубави или друге јаке и можда узнемирујуће емоције. Такви снови могу да скрену пажњу на скривене емоције које нисте у потпуности признали или изразили.

Ако сањате особу која је преминула и она покушава да разговара са вама, то сугерише да има неријешених питања која су остала од времена када су били живи. Можда вам сан говори да морате да се носите са овим осјећањима или недовршеним послом како бисте пронашли мир.

Ако вас у сну води особа која је преминула, то значи да можда тражите правац и утјеху у стварном животу. Такви снови могу бити прилично умирујући и указивати на потребу за подршком у тешким временима.

Студија спроведена 1992. класификовала је такве снове у четири типа. Први тип, који чини 39 одсто случајева, повезан је са шоком који је често повезан са обликом порицања, када покушавате да се помирите с одласком драге особе.

Други тип, који чини 23 одсто случајева, укључује снове у којима људи добијају упутства од преминулих. Ови снови који се обично јављају дуго након смрти особе, изазивају позитивне емоције и указују на ниво прихватања губитка, преноси Република.

Трећа врста снова, са којом се сусрело 29 одсто учесника студије, укључује опроштаје и утјешне поруке од преминулих. Четврту категорију, која чини 18 одсто, чине снови у којима сањар размишља о сопственом постојању у односу на покојника, попримајући више филозофски тон.

Иако такви снови нису уобичајени, они су од великог значаја. Важно је да обратите пажњу на њих и покушате да дешифрујете поруку коју они преносе о вашем тренутном емоционалном стању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана