Сем Браун: Један хит јој је био довољан, а онда је морала да престане да пјева VIDEO

Г.С.
Сем Браун: Један хит јој је био довољан, а онда је морала да престане да пјева VIDEO

Ћерка једног од најцијењенијих гитариста 60-их Џоа Брауна и пјевачице Вики, Сем Браун доживјела је огроман свјетски успјех својом ауторском пјесмом “Стоп” касних 80-их година.

Серија албума као и свјетска турнеја са групом “Пинк Флојд” обиљежила је њену каријеру, која је пратила успјех тог једног великог хита, пјесме “Стоп”.

Наступала је у “Алберт Холу” више од 50 пута, пјевала је британској краљици, као и тадашњем предсједнику Америке Билу Клинтону. Појављивала се на више од хиљаду добротворних концерата.

Радила је и као студијски пратећи вокал многим умјетницима тог времена - Гери Муру, групи “Spandau Ballet”, Адаму Ант-у, Ник Кејву...

Но, 2007. године, све је стало.

Проблеме са гласом почела је да осjећа још годину дана прије тога. Те 2007. године, једноставно је изгубила глас. Како је сама једном рекла, “могла сам мало да пјевам, али једноставно, глас није излазио на неким октавама. Као да неки мишићи нису функционисали”.

Музичкој каријери је био крај и морала је да нађе други начин да заради за живот. 2010. године, неки познаници су жељели да науче да свирају укулеле и она је почела да их учи. Седам година касније, имала је седам укулеле клубова, а она је открила нов таленат: помаже одраслима да открију музику у себи.

Из брака са продуцентом и музичарем Робином Евансом има двоје деце, рођене 1993. и 1995. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана