Sem Braun: Jedan hit joj je bio dovoljan, a onda je morala da prestane da pjeva VIDEO

G.S.
Sem Braun: Jedan hit joj je bio dovoljan, a onda je morala da prestane da pjeva VIDEO

Ćerka jednog od najcijenjenijih gitarista 60-ih Džoa Brauna i pjevačice Viki, Sem Braun doživjela je ogroman svjetski uspjeh svojom autorskom pjesmom “Stop” kasnih 80-ih godina.

Serija albuma kao i svjetska turneja sa grupom “Pink Flojd” obilježila je njenu karijeru, koja je pratila uspjeh tog jednog velikog hita, pjesme “Stop”.

Nastupala je u “Albert Holu” više od 50 puta, pjevala je britanskoj kraljici, kao i tadašnjem predsjedniku Amerike Bilu Klintonu. Pojavljivala se na više od hiljadu dobrotvornih koncerata.

Radila je i kao studijski prateći vokal mnogim umjetnicima tog vremena - Geri Muru, grupi “Spandau Ballet”, Adamu Ant-u, Nik Kejvu...

No, 2007. godine, sve je stalo.

Probleme sa glasom počela je da osjeća još godinu dana prije toga. Te 2007. godine, jednostavno je izgubila glas. Kako je sama jednom rekla, “mogla sam malo da pjevam, ali jednostavno, glas nije izlazio na nekim oktavama. Kao da neki mišići nisu funkcionisali”.

Muzičkoj karijeri je bio kraj i morala je da nađe drugi način da zaradi za život. 2010. godine, neki poznanici su željeli da nauče da sviraju ukulele i ona je počela da ih uči. Sedam godina kasnije, imala je sedam ukulele klubova, a ona je otkrila nov talenat: pomaže odraslima da otkriju muziku u sebi.

Iz braka sa producentom i muzičarem Robinom Evansom ima dvoje dece, rođene 1993. i 1995. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana