САД: Таксиста није вјеровао у корону, а онда му умрла супруга

Тањуг
САД: Таксиста није вјеровао у корону, а онда му умрла супруга

ВАШИНГТОН - Возач таксија са Флориде који је вјеровао у лажне тврдње да је корона вирус велика превара изгубио је супругу због ковид-19.

Брајан Ли Хиченс и његова супруга Ерин повјеровали су у тврдње које су прочитали на Фејсбуку да је корона вирус измишљен, да је повезан са 5Г мрежом или да је сличан грипу.

Због тога се нису придржавали упутстава здравствених радника нити су се обратили лјекару када су се обоје разболјели почетком маја, пише ББЦ.

Брајан се опоравио, али његова 46-годишња супруга је овог мјесеца преминула од срчаних проблема повезаних са корона вирусом.

Брајан је у јулу разговарао са новинаром ББЦ у оквиру истражицања које је спровео британски јавни медијски сервис о цијени дезинформација о корона вирусу, која је плаћена људским животима.

Тада је његова супруга још била жива, али на респиратору.

Ерин је и раније имала проблеме са здрављем - боловала је од астме и поремећаја спавања.

Брајан је рекао да сада жали што није слушао савјете о корона вирусу од почетка епидемије и изразио наду да ће му супруга опростити.

Он истиче да је корона стваран вирус који различито дјелује на људе и додаје да не може да промјени прошлост, већ може само да живи у садашњости и да доноси боље одлуке у будућности.

"Ако морате да излазите ван, молим вас да будете паметни и не будете глупи као што сам био ја. Тако вам се неће догодити оно што се догодило мени и мојој супрузи", написао је Брајан у посту.

ББЦ подсећа да су стручњаци упозорили на огроман потенцијал теорија завјера и дезинформација да нанесу велику штету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана