SAD: Taksista nije vjerovao u koronu, a onda mu umrla supruga

Tanjug
SAD: Taksista nije vjerovao u koronu, a onda mu umrla supruga

VAŠINGTON - Vozač taksija sa Floride koji je vjerovao u lažne tvrdnje da je korona virus velika prevara izgubio je suprugu zbog kovid-19.

Brajan Li Hičens i njegova supruga Erin povjerovali su u tvrdnje koje su pročitali na Fejsbuku da je korona virus izmišljen, da je povezan sa 5G mrežom ili da je sličan gripu.

Zbog toga se nisu pridržavali uputstava zdravstvenih radnika niti su se obratili ljekaru kada su se oboje razboljeli početkom maja, piše BBC.

Brajan se oporavio, ali njegova 46-godišnja supruga je ovog mjeseca preminula od srčanih problema povezanih sa korona virusom.

Brajan je u julu razgovarao sa novinarom BBC u okviru istražicanja koje je sproveo britanski javni medijski servis o cijeni dezinformacija o korona virusu, koja je plaćena ljudskim životima.

Tada je njegova supruga još bila živa, ali na respiratoru.

Erin je i ranije imala probleme sa zdravljem - bolovala je od astme i poremećaja spavanja.

Brajan je rekao da sada žali što nije slušao savjete o korona virusu od početka epidemije i izrazio nadu da će mu supruga oprostiti.

On ističe da je korona stvaran virus koji različito djeluje na ljude i dodaje da ne može da promjeni prošlost, već može samo da živi u sadašnjosti i da donosi bolje odluke u budućnosti.

"Ako morate da izlazite van, molim vas da budete pametni i ne budete glupi kao što sam bio ja. Tako vam se neće dogoditi ono što se dogodilo meni i mojoj supruzi", napisao je Brajan u postu.

BBC podseća da su stručnjaci upozorili na ogroman potencijal teorija zavjera i dezinformacija da nanesu veliku štetu.

Danas Miholjske zadušnice
Danas Miholjske zadušnice
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana