Препознајте га на вријеме и бјежите: Сигнали који откривају да сте у вези са нарцисом

ГС
Препознајте га на вријеме и бјежите: Сигнали који откривају да сте у вези са нарцисом

Особа са којом сте у вези очекује да је обожавате, а не узвраћа истом мјером. Питате се шта се дешава?

Вјероватно се забављате са нарцисом. И није проблем у томе што он воли себе.Какво понашање одаје нарциса?

Неодољиви шарм

На почетку везе све изгледа као у бајци. Када је заинтересована за вас, ова особа је шармантна и убједљива. Све ће учинити да се осјећате посебно. А када добије оно што жели или јој веза са вама постане досадна, оставиће вас без размишљања. Ако вам дјелује да се ствари превише брзо одвијају и да није логично да особа осјећа то што говори, кажите да желите да успорите развој ситуације.

Прича само о себи

Нарцис је особа која је заљубљена у слику коју је створила о себи, а та слика је најчешће преувеличана. Прича само о својим доживљајима и дјелима, а ријетко се сјети да пита шта се вама дешава у животу. Када добијете прилику да нешто кажете, ваше мишљење мора да се поклопи са његовим. Ако није тако, критиковаће вас или игнорисати.

Увијек је у праву

Не покушавајте да се нарцису докажете да гријеши. Јер је увијек у праву и расправу посматра само као начин да вас нечему научи. Избјегавањем свађе овој особи дајете мање прилике да вам доказује да је у праву. А када очигледно гријеши, не очекујте извињење, рецимо, када откаже договор.

Нон-стоп се хвали

Да ли особа са којом сте у вези мисли да је у свему боља од других? Ако то стално истиче, а дјела и понашање људи око себе омаловажава, ријеч је о нарцисоидној особи. Вјероватно и вас критикује када урадите нешто што јој се не допада. Немојте да се надате да ће се промијенити. Важно је да нагласите да такво понашање нећете да трпите.

Тражи дивљење

Све док такву особу обасипате комплиментима и дивите се свему што ради, биће срећна и задовољна, јер то храни њену потребу да импресионира људе. Примијетили сте да никада не узвраћа комплименте, колико год да се трудите и шта год да урадите? То је зато што нарцис мора да буде најбољи од свих.

Не умије да саосјећа

Како се понаша када нисте расположени или сте имали лош дан на послу? Да ли вас тјеши, говори да вас разумије и да ће све бити у реду или вас и не слуша док причате о томе? Нарцис ради ово друго, јер једноставно не умије да саосјећа са људима. То је најчешће и разлог због којег се пријатељске и љубавне везе ових особа прекидају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана