Правило 7-7-7: Моћна стратегија за одржавање здраве везе

ГС
Правило 7-7-7: Моћна стратегија за одржавање здраве везе

Правило 7-7-7 може имати позитиван утицај на све области живота, од породице преко посла до здравља.

Сви смо у неком тренутку животу били заљубљени и узбуђени, а већ сљедећег стагнирамо у вези у којој нас све што друга особа ради нервира. Наравно, можда нам је само досадно. На крају крајева, ако нисмо у раним 20-им, свакодневни ужурбани живот нас гута и наши односи су на клизавом терену.

Без обзира да ли сте у дугој вези или у новој романси, брига о њој је као брига о башти или кућном љубимцу. Потребна је стална пажња да би опстала. Овдје долази правило 7-7-7 – једноставна, али моћна стратегија за одржавање ватре у вези.

Шта је правило 7-7-7?

Тактика 7-7-7 је попут мапе пута за вашу везу. Дизајнирана је да осигура да ви и ваш партнер наставите да градите и јачате своју везу. Ради се о процијени квалитетног времена које проводите заједно у различитим интервалима: једном у 7 дана, 7 недјеља и 7 мјесеци.

Заказивање сваких 7 дана

Када ваш свакодневни живот укључује дјецу, породицу, посао, хобије, потребу да неко вријеме будете сами, сигурно је да је мало тешко наћи времена за партнера. Зато правило 7-7-7 почиње с  недјељном обавезом - један састанак на сваких 7 дана. Не морате да радите ништа велико, довољна је чак и шетња до биоскопа или сат времена у омиљеној радњи. То је ваша шанса да побјегнете од свакодневице и усредсредите се на оно у шта сте се уопште заљубили.

Мала екскурзија сваких 7 недјеља

На сваких 7 недјеља планирајте викенд с вољеном особом. То је прилика да побјегнете из свог уобичајеног окружења и заједно подијелите нова искуства. Искористите ово вријеме да се зближите са својим партнером и откријете да ли нешто није у реду са вашом везом, како се осјећа и гдје се свако од вас налази у браку или вези.

Велика авантура: дужи одмор сваких 7 мјесеци

У нашим ужурбаним животима, имати чему да се радујемо као пар је као дашак свјежег ваздуха. Правило 7-7-7 предлаже планирање продуженог одмора сваких седам мјесеци. То није само бијег - то је прилика да заједно кренете у велику авантуру, јачајући своју везу и стварајући дубока сјећања.

Правило 7-7-7 у везама је више од обичног распореда – то је посвећеност расту и виталности ваше везе. Одвајајући вријеме сваких седам дана, седам недјеља и седам мјесеци, осигуравате да ваша веза или брак остану јаки, живахни и пуни љубави. Исто правило би могло да функционише у пријатељству, али и у радном окружењу – ако се примјењује у логичном контексту и уз консултације са осталим члановима тима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана