Пjевачица је признала да су је силовали, а сада поручује: “Проговорите, то ослобађа”

Агенције
Пjевачица је признала да су је силовали, а сада поручује: “Проговорите, то ослобађа”

Иако и даље постоји стигма у вези са преживjелима од сексуалних напада, од прије три године се са #MeToo покретом све више жена и мушкараца осјећа довољно оснажено да проговоре о лошим искуствима.

Чини се да је, и поред постојећих предрасуда, друштвена клима повољнија да се о овим темама говори. Али то не значи да је сам чин говорења лакши.

Пјевачица Дафи је позвала своје фанове да разговарају са њом о њиховим животима и искуствима, рекавши да је била “ослобођена” када се сама отворила о свом искуству силовања.

Пјевачица је открила у фебруару да је разлог њеног нестанка са друштвених мрежа било киднаповање и сексуално злостављање.

Ова 35-годишњакиња је током пандемије питала своје фанове и пратиоце како се осјећају у овом тренутку, имајући у виду да је свима тешко у овим околностима, али да је појединима, једноставно, теже него другима. Звијезда је објавила минималистичну слику на Инстаграму на којој је писао “Проговори” и додала: “Вечерас не могу да спавам. Ја имам удобност свог кревета и здравље своје породице, али многи то немају”.

“Здравствени радници суочавају се с умором, а пред њима је таква несигурност”, наставила је.

“Неки од вас су недавно читали моје ријечи. Открила сам да то ослобађа. Тако да бих искрено вољела да знам: како сте?”

Пјевачицина каријера је 2008. године била у повоју, када је њена пјесма “Mercy” била планетарни хит, а албум “Rockferry” постао најпродаванији албум у Великој Британији те године. Међутим, након 2011. године, Дафи се повукла од снимања нове музике и турнеја, да би годинама касније у фебруару на Инстаграму подијелила са јавности шта јој се десило.

“Један новинар ме је контактирао, пронашао је начин да дође до мене и рекла сам му све прошлог љета. Био је веома љубазан и пријало ми је да коначно причам о томе”, написала је тада ова добитница Гремија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана