Pjevačica je priznala da su je silovali, a sada poručuje: “Progovorite, to oslobađa”

Agencije
Pjevačica je priznala da su je silovali, a sada poručuje: “Progovorite, to oslobađa”

Iako i dalje postoji stigma u vezi sa preživjelima od seksualnih napada, od prije tri godine se sa #MeToo pokretom sve više žena i muškaraca osjeća dovoljno osnaženo da progovore o lošim iskustvima.

Čini se da je, i pored postojećih predrasuda, društvena klima povoljnija da se o ovim temama govori. Ali to ne znači da je sam čin govorenja lakši.

Pjevačica Dafi je pozvala svoje fanove da razgovaraju sa njom o njihovim životima i iskustvima, rekavši da je bila “oslobođena” kada se sama otvorila o svom iskustvu silovanja.

Pjevačica je otkrila u februaru da je razlog njenog nestanka sa društvenih mreža bilo kidnapovanje i seksualno zlostavljanje.

Ova 35-godišnjakinja je tokom pandemije pitala svoje fanove i pratioce kako se osjećaju u ovom trenutku, imajući u vidu da je svima teško u ovim okolnostima, ali da je pojedinima, jednostavno, teže nego drugima. Zvijezda je objavila minimalističnu sliku na Instagramu na kojoj je pisao “Progovori” i dodala: “Večeras ne mogu da spavam. Ja imam udobnost svog kreveta i zdravlje svoje porodice, ali mnogi to nemaju”.

“Zdravstveni radnici suočavaju se s umorom, a pred njima je takva nesigurnost”, nastavila je.

“Neki od vas su nedavno čitali moje riječi. Otkrila sam da to oslobađa. Tako da bih iskreno voljela da znam: kako ste?”

Pjevačicina karijera je 2008. godine bila u povoju, kada je njena pjesma “Mercy” bila planetarni hit, a album “Rockferry” postao najprodavaniji album u Velikoj Britaniji te godine. Međutim, nakon 2011. godine, Dafi se povukla od snimanja nove muzike i turneja, da bi godinama kasnije u februaru na Instagramu podijelila sa javnosti šta joj se desilo.

“Jedan novinar me je kontaktirao, pronašao je način da dođe do mene i rekla sam mu sve prošlog ljeta. Bio je veoma ljubazan i prijalo mi je da konačno pričam o tome”, napisala je tada ova dobitnica Gremija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana