Ово су најчешћи разлози због којих су људи широм свијета забринути

ГС
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

Агенција за испитивање јавног мнијења Ипсос провела је истраживање питајући људе шта их највише забрињава.

 Истраживањем, чије су резултате објавили и у Свјетском економском форуму (WЕФ), је било обухваћено 19.000 пунољетних особа из 28 држава.

Очекивано, највећу забринутост изазива пандемија коронавируса.Потом слиједе незапосленост, сиромаштво и социјална неједнакост, преноси портал Кликс.

Међу најчешћим узроцима забринутости су и политичка и финансијска корупција.Изненађујуће је да је само 15 посто испитаника забринуто због климатских промјена.

Због климатских промјена највише су забринути Њемци, њих 36 посто, а потом Канађани и Аустралци, њих 31 посто.Већина испитаника је песимистично када је у питању начин којим се управља њиховом државом.

Више од 64 посто њих сматра да се земљом управља у погрешном смјеру. Број оних који тако мисле је порастао у односу на јануар ове године, када их је било 62 посто, и аугуст прошле године, када их је било 57 посто.

Од јула ове године оптимизам је највише нагло спласнуо у Великој Британији, Израелу, Турској, Пољској, Сједињеним Америчким Државама, Њемачкој и Канади.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана