Ово је посљедњи јавни наступ глумца Драгана Николића ВИДЕО

ГС
Foto: Архива

Жарко Лаушевић био је добар пријатељ и кум покојном Драгану Николићу. Он се сада присјетио посљедњег снимка легендарног глумца.

Уочи годишњице смрти Драгана Николића, приређена је монографија ,,Господин мангруп” у којој се радило баш о лику и дјелу покојног великана српског глумишта.

Жарко Лаушевић се том приликом сјетио једног од посљедњих дружеја са Николићем и начина на који му је помагао са савлада француски. Прије његовог сјећања услиједили су снимци Гагиног гласа, који на француском рецитује пјесме “Сутра у зору” и “Дезертер”.

 

– Требало је да нешто импровизујем на француском и пожалим се Гаги да ни “мерси” поштено не умијем да изговорим. Знам да је глумце најчешће мучно молити за глуму, као да молера питаш да ти офарба нешто. Ипак стадох да га убјеђујем да он говори француски на свим језицима свијета – каже Лаушевић.

– Пристаде као и увијек Гага, мој брат, ћале, вјенчани кум и пријатељ прије свега. Укључујем мобилни телефон и тада је настао снимак пјесме “Сутра у зору”. Виктор Иго је посветио ову пјесму својој мртвој кћерки Леополдини и Гага је много волио ту пјесму. Увијек ми је тешко и лијепо када чујем овај снимак. Овако је само он могао. Као да га је говорење ове пјесме узбуркало и он је сам предложио да снимимо још једну пјесму (“Дезертер”)… Била је то његова посљедња интерпретација у животу. Оба снимка су настала у Миленином и Гагином стану на Врачару 14. марта 2015. године. Живот је тако хтио да Гага буде сахрањен на исти датум сљедеће године – навео је Жарко Лаушевић, преноси Блиц.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана