Ovo je posljednji javni nastup glumca Dragana Nikolića VIDEO

GS
Foto: Arhiva

Žarko Laušević bio je dobar prijatelj i kum pokojnom Draganu Nikoliću. On se sada prisjetio posljednjeg snimka legendarnog glumca.

Uoči godišnjice smrti Dragana Nikolića, priređena je monografija ,,Gospodin mangrup” u kojoj se radilo baš o liku i djelu pokojnog velikana srpskog glumišta.

Žarko Laušević se tom prilikom sjetio jednog od posljednjih družeja sa Nikolićem i načina na koji mu je pomagao sa savlada francuski. Prije njegovog sjećanja uslijedili su snimci Gaginog glasa, koji na francuskom recituje pjesme “Sutra u zoru” i “Dezerter”.

 

– Trebalo je da nešto improvizujem na francuskom i požalim se Gagi da ni “mersi” pošteno ne umijem da izgovorim. Znam da je glumce najčešće mučno moliti za glumu, kao da molera pitaš da ti ofarba nešto. Ipak stadoh da ga ubjeđujem da on govori francuski na svim jezicima svijeta – kaže Laušević.

– Pristade kao i uvijek Gaga, moj brat, ćale, vjenčani kum i prijatelj prije svega. Uključujem mobilni telefon i tada je nastao snimak pjesme “Sutra u zoru”. Viktor Igo je posvetio ovu pjesmu svojoj mrtvoj kćerki Leopoldini i Gaga je mnogo volio tu pjesmu. Uvijek mi je teško i lijepo kada čujem ovaj snimak. Ovako je samo on mogao. Kao da ga je govorenje ove pjesme uzburkalo i on je sam predložio da snimimo još jednu pjesmu (“Dezerter”)… Bila je to njegova posljednja interpretacija u životu. Oba snimka su nastala u Mileninom i Gaginom stanu na Vračaru 14. marta 2015. godine. Život je tako htio da Gaga bude sahranjen na isti datum sljedeće godine – naveo je Žarko Laušević, prenosi Blic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana