Од ове трагедије се Швајнштајгер никада неће опоравити

GS
Foto: X.com

О Бастијану Швајнштајгеру знамо много, како због блиставе фудбалске каријере, тако и због брака са некадашњом првом тенисерком свијета Аном Ивановић.

Ипак, мало ко зна за његовог брата Тобијаса Швајнштајгера, чија је каријера заустављена због велике трагедије која му се десила.

Тобијас је од малих ногу волио фудбал и посебно је навијао за Манчетер Јунајтед. Напорно је тренирао и врло брзо почео да се професионално бави овим спортом.

Његова каријера је ишла узлазном путањом и сви су му предвиђали блиставу будућност у фудбалу, али судбина је хтјела другачије.

Тобијас Швајнштајгер је 2006. године, тада као 24-годишњак, учествовао у саобраћајној несрећи у којој је страдала тринаестогодишња дјевојчица која се враћала из школе. Брат Бастијана Швајнштајгера случајно ју је усмртио, и полицијска истрага је касније показала да он није крив за несрећу.

Наиме, како су тада наводили њемачки медији, дјевојчица се враћала из школе и потрчала је за трамвајем, иако јој је на семафору било црвено свијетло. Од силине удара несрећна дјевојчица је одлетјела 20 метара у ваздух и пала на главу.

Иако је фудбалер проглашен невиним, његова каријера је од тог тренутка кренула низбрдо. Престао је да игра фудбал и постао је тренер - чини се да се и у том послу показује добро. Али бол од тог дана једноставно никада није прошла.

Са Аном и Бастијаном је веома близак и радо се посјећују и проводе вријеме заједно, заједно са Тобијасовим сином Максом Лијамом, преноси "ЦДМ".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана