Њена слава не блиједи - краљица рокенрола ће прославити 82. рођендан

Срна
Њена слава не блиједи - краљица рокенрола ће прославити 82. рођендан

Легендарна америчка пјевачица и глумица Тина Тарнер прославиће свој 82. рођендана 26. новембра.

Њен невјероватни упјех, и непоновљив глас донијеле су јој титулу "Краљице рокенрола", а свој животни ритам пронашла је у жанровима "блуз" и "соул", па је и дан данас сматрају за звијезду чији глас не блиједи.

Своју музичку каријеру започела је у тинејџерским годинама када се преселила у амерички град Сент Луис и постала дио блуз сцене.

Убрзо је упознала и Ајка Тарнера током једног наступа његовог бенда "Kings of Rxythm", 1965. године, а сарадња са њим се одмах родила.

Након овог судбоносног сусрета, нова звијезда блуз сцене је рођена, а њена личност, појава и харизма не престају да блистају ни дан данас.

Тина и Ајк су се вјенчали 1962. године, а у првим годинама свог заједничког живота били су веома популарни и успјешни.

Међутим, њихов брак није дуго потрајао, те су се развели 1978. године.

Према наводним информацијам, Тина је трпјела физичко малтретирање од брачног партнера, а није ни тајна да ју је током заједничког живота варао.

Године 1984. америчка пјевачица је доживјела свјетску славу када је објавила дебитантски соло албум под називом "Private Dancer ".

Ово ремек-дјело продато је у више од 20 милиона копија широм света, што јој је донијело три Греми награде, као и награду за најбољи женски глас за пјесму "What’s Love Got to Do with It ".

Споменути сингл постао је њен заштитни знак, па је новије генерације препознају управо по њему.

Највећи музички хитови у њеној каријери , поред већ споменутог су: "Simply the best" ili "The Best", "Proud Marry", " I don't Wanna Loose you", "1984", " Private Dancer", "I Can't Stand the Rain", "Help", "River deep- Mountain High" сингл који је отпевала са Ајком Тарнером, "We Don't Need Another Hero ", као и многи други.

Подсjетимо, славна певачица се од своје музичке каријере, али и од својих фанова опростила у 81. години живота и то са ријечима:

"Желим да се опростим са својом публиком. Да им кажем збогом и захвалим за све. И то ће бити мој крај, мој посљедњи опроштај".

Тим поводом је за "ХБО" снимила документарни филм у којем прича своју животну причу.

Овај филм заправо је њено посљедње обраћање јавности и опроштај од публике. У филму каже да жели да ступи у посљедње поглавље свог живота - без рефлектора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана