Николсон дуго мислио да га је родила сестра, спавао са преко 2.000 жена, а сада је тешко болестан

Г.С.
Николсон дуго мислио да га је родила сестра, спавао са преко 2.000 жена, а сада је тешко болестан

Легендарни глумац Џек Николсон јуче је прославио свој 85. рођендан. Статус звијезде стекао је темпераментним тумачењима неуротичних савремених “антијунака”, у низу запажених дјела струје такозваног новог Холивуда.

Памтимо га по ремек-дјелима свјетске кинематографије - филмовима као што су “Лет изнад кукавичјег гнијезда”, “Кинеска четврт”, “Бетмен” и “Професија: репортер”. Уз Роберта Де Нира обиљежио је седамдесете године прошлог вијека, а само за филм “Бетмен” зарадио је око 60 милиона долара. Прича се да је спавао са преко 2.000 жена, а његов приватни живот личи на сапуницу.

Славни троструки оскаровац један је од највећих холивудских глумаца и иза себе има сјајне улоге које су га винуле у сам врх глумачких имена.

Џекова мајка била је тинејџерка када га је родила, па су га одгајали бака и дека. Пола свог живота живио је у увјерењу да му је мајка заправо сестра, а да су му баба и деда заправо мајка и отац.

У Холивуду га знају и као “човјека који не зна да се скраси”. Има петеро дјеце са четири различите жене, а женио се само једном - 1962. са Сандром Најт. Заједно су добили ћерку Џенифер Никлсон, а од Сандре се развео 1968. године.

Своју другу кћер, Хани Холман добио је са данским моделом Вини Холман.

Сина Калеба Годарда добио је са глумицом Сузан Енспеч. Са Ребеком Брусард има двоје дјеце, Лорејн Николсон и Рејмонда Николсона.

Славни глумац био је у вези са бројним глумицама и манекенкама, укључујући Мишел Филипс, Бебе Бул и Лару Флин Бојл.

Његова најдужа веза трајала је 17 година. Његово срце освојила је глумица Анђелика Хјустон, ћерка филмског редатеља Џона Хјустона. Но, веза се завршила кад су новине објавиле како је Ребека Брусард затруднила с њим.

Никлсон је, иначе, јако добар пријатељ са редатељем Романом Поланским, којег је подржавао током многих приватних кризних периода, укључујући смрт његове жене, Шерон Тејт. Није га напустио нити након осуде за силовање малољетнице, злочина који се догодио на његовом имању на Мулхоланд Драјву.

Дуго је живио у комшилуку са Марлоном Брандом на Беверли Хилсу, а како је близу њих живио и Ворен Бити, пут је зарадио надимак “Bad Boy Drive”.

Након смрти Марлон Бранда 2004. гоидине, Џек је купио његов бунгалов за тачно пет милиона долара како би га срушио. Изјавио је како је то учинио из поштовања према Брандовој оставштини, јер би било прескупо реновирати “напуштену” грађевину коју је захватила буђ.

Свој посљедњи филм снимио је 2010. године, али одбија да призна да се пензионисао јер то не прија његовом егу.

Прије неколико година страни медији су открили да болује од деменције те да је сваким даном све слабији и слабији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана