Nikolson dugo mislio da ga je rodila sestra, spavao sa preko 2.000 žena, a sada je teško bolestan

G.S.
Nikolson dugo mislio da ga je rodila sestra, spavao sa preko 2.000 žena, a sada je teško bolestan

Legendarni glumac Džek Nikolson juče je proslavio svoj 85. rođendan. Status zvijezde stekao je temperamentnim tumačenjima neurotičnih savremenih “antijunaka”, u nizu zapaženih djela struje takozvanog novog Holivuda.

Pamtimo ga po remek-djelima svjetske kinematografije - filmovima kao što su “Let iznad kukavičjeg gnijezda”, “Kineska četvrt”, “Betmen” i “Profesija: reporter”. Uz Roberta De Nira obilježio je sedamdesete godine prošlog vijeka, a samo za film “Betmen” zaradio je oko 60 miliona dolara. Priča se da je spavao sa preko 2.000 žena, a njegov privatni život liči na sapunicu.

Slavni trostruki oskarovac jedan je od najvećih holivudskih glumaca i iza sebe ima sjajne uloge koje su ga vinule u sam vrh glumačkih imena.

Džekova majka bila je tinejdžerka kada ga je rodila, pa su ga odgajali baka i deka. Pola svog života živio je u uvjerenju da mu je majka zapravo sestra, a da su mu baba i deda zapravo majka i otac.

U Holivudu ga znaju i kao “čovjeka koji ne zna da se skrasi”. Ima petero djece sa četiri različite žene, a ženio se samo jednom - 1962. sa Sandrom Najt. Zajedno su dobili ćerku Dženifer Niklson, a od Sandre se razveo 1968. godine.

Svoju drugu kćer, Hani Holman dobio je sa danskim modelom Vini Holman.

Sina Kaleba Godarda dobio je sa glumicom Suzan Enspeč. Sa Rebekom Brusard ima dvoje djece, Lorejn Nikolson i Rejmonda Nikolsona.

Slavni glumac bio je u vezi sa brojnim glumicama i manekenkama, uključujući Mišel Filips, Bebe Bul i Laru Flin Bojl.

Njegova najduža veza trajala je 17 godina. Njegovo srce osvojila je glumica Anđelika Hjuston, ćerka filmskog redatelja Džona Hjustona. No, veza se završila kad su novine objavile kako je Rebeka Brusard zatrudnila s njim.

Niklson je, inače, jako dobar prijatelj sa redateljem Romanom Polanskim, kojeg je podržavao tokom mnogih privatnih kriznih perioda, uključujući smrt njegove žene, Šeron Tejt. Nije ga napustio niti nakon osude za silovanje maloljetnice, zločina koji se dogodio na njegovom imanju na Mulholand Drajvu.

Dugo je živio u komšiluku sa Marlonom Brandom na Beverli Hilsu, a kako je blizu njih živio i Voren Biti, put je zaradio nadimak “Bad Boy Drive”.

Nakon smrti Marlon Branda 2004. goidine, Džek je kupio njegov bungalov za tačno pet miliona dolara kako bi ga srušio. Izjavio je kako je to učinio iz poštovanja prema Brandovoj ostavštini, jer bi bilo preskupo renovirati “napuštenu” građevinu koju je zahvatila buđ.

Svoj posljednji film snimio je 2010. godine, ali odbija da prizna da se penzionisao jer to ne prija njegovom egu.

Prije nekoliko godina strani mediji su otkrili da boluje od demencije te da je svakim danom sve slabiji i slabiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana