Невјероватан снимак: Дјеца у Африци играју “Ринге ринге раја”

GS
Foto: Instagram

Дјеца на простору бивше Југославије су добро упозната са пјесмом и пропратном игром “Ринге ринге раја”, међутим, на недавно објављеном снимку на Инстаграм страници Зора истражује можемо видјети како је наша мала игра “освојила” свијет.

Наиме, дјевојка је објавила снимак из Африке, гдје видимо раздрагану дјецу како уживају у играју уз “Ринге раја” и тиме показали како језичка баријера није толики проблем и да забава може да повеже људе свих позадина и генерација.

Видео је скупио преко 40 хиљада лајкова, а у коментарима људи нису крили задовољство што је игра нашег поријекла нашла “публику” и у Африци.

Балкански језици у Африци

Иако јесте изненађујуће, дјеца у Африци неријетко и знају пјесме са других континената и других народа. До овога долази због великог броја туриста који посјећују земљу, а како је Африка (нарочито Занзибар и Кенија) постала све популарнија међу балканским становништвом, није немогуће да чујете неки од балканских језика на улицама.

Од туристичких водича до људи који продају сувенире, неке од основних поздрава попут “Здраво, дођи, ћао” али и увијек популарно “Брате” су чести као туристички “мамац”, а једном сам и видјела човека у Масаи одјећи са истетовираним именом на ћирилици. То је његово “српско” име, преноси Мондо.

VIDEO

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана