Нестанак најбогатије Београђанке је "први ријалити": "На њеној сахрани су сви насмијани"

Г.С.
Нестанак најбогатије Београђанке је "први ријалити": "На њеној сахрани су сви насмијани"

Највећи, најтежи, најмистериознији случај београдске полиције десио се прије 87 година када је усред Београда нестала ћудљива милионерка Драга Митрићевић. Када је добио задатак да реши ову мистерију начелник Одјељења београдске криминалистичке полиције, чупао је себи косу од муке.

Јануара 1933. усред Београда нестала је ћудљива милионерка Драга Митрићевић. Богата рентијерка није комуницирала са родбином, а живјела је са својим чуварима – два њемачка овчара, гусаном и кокошкама – у огромној али готово пустој кући у Улици краља Милана број пет.

Живојин Петровић у својој књизи "До виђења!" документује шта се заправо догодило са најбогатијом Београђанком свих времена.

Он наводи да је Драга била повучена и ексцентрик, није се дружила јер је наслиједила "чудни карактер", али такође јер је постала осјетљива због огромног богатства који је наслиједила од деде, велепосједника у Крагујевцу.

Петровић је рекао за ТВ Прву да се чак свађала са сестром када је долазило до подјеле имовине, и да је услиједио и физички обрачун.

"На крају су морали секиром да секу на пола фотељу", рекао је Петровић.

Била је такође чувена по свом арсеналу од 12 револвера.

"Не дај боже да сте је срели на улици и мрко је погледали, одмах би извадила револвер на вас", наглашава Петровић.

Писац се осврнуо и на њену сахрану. Истиче да је Драга имала најскупљи сандук који се појавио на простору бивше Југославије, од ораховине, украшен златом и дијамантима. Тежак 450 килограма, "без покојнице", толико да је 12 радника је морало да га носи.

Она која није имала ни пријатеља ни познаника, на њеној сахрани је било 10.000 људи.

"То је био први ријаилти који је постојао на нашим просторима. Сви су побегли са посла и школе да дођу на ову сахрану, али не да би је испратили у миру и достојанству, него да се насмеју и и уживају", рекао је Петровић за прву тв.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана