Nestanak najbogatije Beograđanke je "prvi rijaliti": "Na njenoj sahrani su svi nasmijani"

G.S.
Nestanak najbogatije Beograđanke je "prvi rijaliti": "Na njenoj sahrani su svi nasmijani"

Najveći, najteži, najmisteriozniji slučaj beogradske policije desio se prije 87 godina kada je usred Beograda nestala ćudljiva milionerka Draga Mitrićević. Kada je dobio zadatak da reši ovu misteriju načelnik Odjeljenja beogradske kriminalističke policije, čupao je sebi kosu od muke.

Januara 1933. usred Beograda nestala je ćudljiva milionerka Draga Mitrićević. Bogata rentijerka nije komunicirala sa rodbinom, a živjela je sa svojim čuvarima – dva njemačka ovčara, gusanom i kokoškama – u ogromnoj ali gotovo pustoj kući u Ulici kralja Milana broj pet.

Živojin Petrović u svojoj knjizi "Do viđenja!" dokumentuje šta se zapravo dogodilo sa najbogatijom Beograđankom svih vremena.

On navodi da je Draga bila povučena i ekscentrik, nije se družila jer je naslijedila "čudni karakter", ali takođe jer je postala osjetljiva zbog ogromnog bogatstva koji je naslijedila od dede, veleposjednika u Kragujevcu.

Petrović je rekao za TV Prvu da se čak svađala sa sestrom kada je dolazilo do podjele imovine, i da je uslijedio i fizički obračun.

"Na kraju su morali sekirom da seku na pola fotelju", rekao je Petrović.

Bila je takođe čuvena po svom arsenalu od 12 revolvera.

"Ne daj bože da ste je sreli na ulici i mrko je pogledali, odmah bi izvadila revolver na vas", naglašava Petrović.

Pisac se osvrnuo i na njenu sahranu. Ističe da je Draga imala najskuplji sanduk koji se pojavio na prostoru bivše Jugoslavije, od orahovine, ukrašen zlatom i dijamantima. Težak 450 kilograma, "bez pokojnice", toliko da je 12 radnika je moralo da ga nosi.

Ona koja nije imala ni prijatelja ni poznanika, na njenoj sahrani je bilo 10.000 ljudi.

"To je bio prvi rijailti koji je postojao na našim prostorima. Svi su pobegli sa posla i škole da dođu na ovu sahranu, ali ne da bi je ispratili u miru i dostojanstvu, nego da se nasmeju i i uživaju", rekao je Petrović za prvu tv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana