Непознати детаљи из краљичиног живота: “Ја сам јој разгазила ципеле”

Срна
Непознати детаљи из краљичиног живота: “Ја сам јој разгазила ципеле”

Једна од најближих сарадница британске краљице Елизабете II у својој књизи открила је мање познате ствари из њеног живота, тајне о краљичином облачењу, историјску сцену са тајним агентом Џејмсом Бондом и улози чаја у одјећи за краљевско крштење.

Ангела Кели, особа од повјерења краљице Велике Британије, открила је у својој књизи “Друга страна новчића: Краљица, стилисткиња и одјећа”, како изгледа сарадња са краљицом која је Кели дала благослов да подели причу о њиховом односу.

Занимљиве дијелове књиге објавио је часопис Hello. Кели облачи краљицу од 2002. године, а у књизи је открила да често носи краљичине ципеле како би их разгазила.

“Краљица има мало времена за себе и нема времена да разгази ципеле, па је ово логично рјешење, посебно зато што носимо исти број ципела”, отркила је Кели.

Кели каже да је краљици требало само пет минута да размотри могућност појављивања у сцени са Данијелом Крејгом у улози агента 007 током отварања Олимпијских игара у Лондону 2012. године.

“Била је одушевљена том идејом и одмах је пристала. Питала сам је да ли жели улогу у којој ће нешто да каже. Без рамишљања ми је одговорила: 'Наравно да морам нешто да кажем, на крају крајева, ипак он долази да ме спаси”, написала је Кели.

Затим сам је питала шта би више вољела да му каже: “Добро вече, Џејмс” или “Добро вече, господине Бонд”, а она се одлучила за другу верзију.

“Неколико минута након тога обавијестила сам редитеља о краљичиној одлуци, а он је замало пао са столице кад сам му саопшила да је једини краљичин захтјев да изговори чувену реченицу “Добро вече, господине Бонд”.

Чувеним коњичким тркама у Аскоту краљица увијек присуствује заједно са свим члановима краљевске породице. Ријеч је о престижном догађају који у Великој Британији увијек привуче велику пажњу. Али нису једини разлог само коњи и трке, већ и опкладе у вези са бојом краљичиног шешира.

Кели пише како је чула да постоје опкладе па је од власника кладионица затражила да се договоре о посљедњем тренутку до када је могуће уплатити опкладу. Чак је у палати знала да оставља више шешира у различитим бојама, како нико не би открио који ће краљица тај дан да носи.

“Састала сам се са власником кладионица. Договорили смо се да се опкладе на боју краљичиног шешира затворе у тачно одређено вријеме како нико не би могао да вара”, написала је Кели.

Краљица се са бившом првом дамом Сједињених Америчких Држава срела 2009. године. Медији су писали да је краљица занемарила протокол јер су се Мишел и она загрлиле, али Кели тврди да је то далеко од истине.

“Краљица је, заправо, инстинктивно и природно исказала наклоност и поштовање према другој великој жени и у том случају протокол не мора строго да се поштује”.

“Кад се осјети блискост или домаћин посјете помогне краљици да се попне уз степенице, ријеч је о људској доброти коју краљица увијек топло поздравља”, истакла је Кели.

Мишел Обама је у својим у мемоарима под називом “Becoming” написала да је загрљај услиједио пошто су се она и краљица једна другој пожалиле на то да их након цјелодневног боравка у ципелама са високим потпетицама боле ноге.

“Ми смо биле само двије даме које муче њихове ципеле”, написала је Обама.

Кели је у књизи открила и да је јаки јоркширски чај помогао у креирању реплике краљевске одјеће за крштење коју је први пут 2008. године користио Џејмс, син принца Едварда.

“Како бисмо били сигурни да одјећа за крштење изгледа аутентично, обојили смо тканину јаким јоркширским чајем, заправо, најјачим који смо успјели да пронађемо”, открила је Кели.

“Тканину смо ставили у малу посуду, напунили је хладном водом и у њу ставили врећицу чаја, па је оставили једно пет минута док боја није постала савршена”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана