Не радите то: Ево зашто никада не бисте требали пратити возило хитне помоћи у болницу

ГС
Foto: Илустрација

Болничар је издао хитно упозорење члановима породица који желе пратити своје вољене у болницу властитим аутомобилима, објашњавајући да би то могло повриједити њих саме или друге ако погријеше.

Болничар позива људе да не прате своје најмилије у болницу након што су позвали хитну помоћ.

Објаснио је како члан обитељи обично посегне за кључевима аутомобила чим возило хитне помоћи упали мотор, али каже да би то могло довести и њих у болницу, преноси Мирор.

Издајући упозорење на друштвеним мрежама, медицинар је рекао:"Ако је вољена особа одведена у возило хитне помоћи, немојте нас пратити до болнице. Идите тамо у своје вријеме и својом рутом".

Он каже да људи развију 'тунелски вид' када наступи паника, што би их могло навести на доношење разорних одлука, преноси Вечерњи лист.

"Кад год бих ја укрцавао пацијента у возило хитне помоћи, члан породице неизбјежно би дотрчао до мене, с кључевима у руци говорећи пратићу те до хитне", додао је

Људи у емоционалном стању који прате друго возило развиће 'тунелски вид' и заборавити све саобраћајне законе.

"Нећете видјети знакове за заустављање. Пратићете ме кроз раскрсницу чак и ако вам је на семафору већ црвено. Забићете се у задњи дио кола хитне помоћи ако требамо нагло стати", упозорио је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана