Након 42 године пронађено дијете пара убијеног у Тексасу

ГС
Foto: Твитер

Дијете пара који је убијен у Тексасу прије више од 40 година пронађено је живо и здраво, сапштило је америчко државно тужилаштво.

"Бејби Холи" Круз, сада 42-годишњакиња, није пронађена на мјесту убиства које се догодило 1981. године. Пар је идентификован тек 2021. помоћу ДНК тестова.

Власти Тексаса рекле су на конференцији за новинаре да им је драго што је дијете убијеног пара на сигурном, али да мистерија њиховог убиства још није ријешена. Званичници сматрају да би за њихову смрт могао бити одговоран вјерски култ.

Пронађени убијени у шуми

Тина Гејлл Лин Круз и Харолд Деан Круз преселили су се с Флориде у Тексас недуго прије него што су пронађени убијени у шуми у Хјустону. Идентификовани су тек прошле године уз помоћ ДНК теста, пише ББЦ, преноси Индекс.

Цроусе сада живи у Оклахоми и мајка је петоро дјеце. Полиција није објавила друге детаље како би се заштитила приватност њене породице. Сазнала је ко су јој родитељи када ју је полиција у уторак посјетила на њеном радном мјесту.

Брент Вебстер, помоћник главног државног тужиоца Тексаса, рекао је да су двије жене довеле дјевојчицу у цркву у Аризони и да удомитељи који су одгајали Холи нису имали никакве улоге у убиству њених родитеља.

Бебу у цркву донијеле припаднице култа

"Двије жене које су се идентификовале као припаднице номадске вјерске групе довеле су бебу у цркву. Носиле су бијеле хаљине и биле су босе. Казале су да су вегетаријанке, да не носе кожну одјећу и да сматрају да жене и мушкарци треба да живје одвојено", рекао је Вебстер .

"Такође су рекле да су претходно оставиле још једну бебу у праоници веша. Жена која је за себе рекла да се зове сестра Сузан контактирала је породице обје жртве 1980. или 1981, рекавши да се пар придружио култу и одрекао све своје имовине. Понудили су им да им продају њихов аутомобил", додао је.

Возило је припадало мајци Харолда Деана Круза

Породица се сусрела с члановима култа и потврдила да је возило припадало мајци Харолда Деана Круза. Три члана култа приведена су у полицију, али истражитељи до сада нису успјели пронаћи никакав извјештај о њиховом хапшењу.

Власти сматрају да су чланови култа путовали југозападним дијелом Сједињених Држава током осамдесетих година прошлог вијека. Неколико жена које одговарају опису чланова култа виђене су како просе храну.

Круз би у наредним данима требало да отпутује на Флориду како би се упознала с члановима своје породице.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана