Nakon 42 godine pronađeno dijete para ubijenog u Teksasu

GS
Foto: Tviter

Dijete para koji je ubijen u Teksasu prije više od 40 godina pronađeno je živo i zdravo, sapštilo je američko državno tužilaštvo.

"Bejbi Holi" Kruz, sada 42-godišnjakinja, nije pronađena na mjestu ubistva koje se dogodilo 1981. godine. Par je identifikovan tek 2021. pomoću DNK testova.

Vlasti Teksasa rekle su na konferenciji za novinare da im je drago što je dijete ubijenog para na sigurnom, ali da misterija njihovog ubistva još nije riješena. Zvaničnici smatraju da bi za njihovu smrt mogao biti odgovoran vjerski kult.

Pronađeni ubijeni u šumi

Tina Gejll Lin Kruz i Harold Dean Kruz preselili su se s Floride u Teksas nedugo prije nego što su pronađeni ubijeni u šumi u Hjustonu. Identifikovani su tek prošle godine uz pomoć DNK testa, piše BBC, prenosi Indeks.

Crouse sada živi u Oklahomi i majka je petoro djece. Policija nije objavila druge detalje kako bi se zaštitila privatnost njene porodice. Saznala je ko su joj roditelji kada ju je policija u utorak posjetila na njenom radnom mjestu.

Brent Vebster, pomoćnik glavnog državnog tužioca Teksasa, rekao je da su dvije žene dovele djevojčicu u crkvu u Arizoni i da udomitelji koji su odgajali Holi nisu imali nikakve uloge u ubistvu njenih roditelja.

Bebu u crkvu donijele pripadnice kulta

"Dvije žene koje su se identifikovale kao pripadnice nomadske vjerske grupe dovele su bebu u crkvu. Nosile su bijele haljine i bile su bose. Kazale su da su vegetarijanke, da ne nose kožnu odjeću i da smatraju da žene i muškarci treba da živje odvojeno", rekao je Vebster .

"Takođe su rekle da su prethodno ostavile još jednu bebu u praonici veša. Žena koja je za sebe rekla da se zove sestra Suzan kontaktirala je porodice obje žrtve 1980. ili 1981, rekavši da se par pridružio kultu i odrekao sve svoje imovine. Ponudili su im da im prodaju njihov automobil", dodao je.

Vozilo je pripadalo majci Harolda Deana Kruza

Porodica se susrela s članovima kulta i potvrdila da je vozilo pripadalo majci Harolda Deana Kruza. Tri člana kulta privedena su u policiju, ali istražitelji do sada nisu uspjeli pronaći nikakav izvještaj o njihovom hapšenju.

Vlasti smatraju da su članovi kulta putovali jugozapadnim dijelom Sjedinjenih Država tokom osamdesetih godina prošlog vijeka. Nekoliko žena koje odgovaraju opisu članova kulta viđene su kako prose hranu.

Kruz bi u narednim danima trebalo da otputuje na Floridu kako bi se upoznala s članovima svoje porodice.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana