Након 16 година везе, удала се финска премијерка

Анадолија
Након 16 година везе, удала се финска премијерка

ХЕЛСИНКИ - Финска премијерка Сана Марин удала се за Маркуса Рајконена с којим је била у вези 16 година, преноси Анадолија.

У саопштењу Владе Финске наводи се да је церемонија вјенчања брачног пара одржана у суботу навече у резиденцији премијерке.

Премијерка Финске је на личном Инстаграм налогу подијелила само једну фотографију с вјенчања. Марин (34), која је на дужност ступила у децембру 2019. године, постала је најмлађи премијер у земљи. Марин је великом брзином, у само седам година, напредовала од локалне политичарке до врха финске политике.

Успон је започела с 27 година, када је ушла у Градско вијеће у родном граду Тампереу. На чело Градског вијећа дошла је већ идуће 2013. и водила га пуне четири године, а поновно је изабрана 2017. године.

Упоредо с политичком каријером на локалном нивоу пењала се на листама унутар странке и на националном нивоу.

 За потпредсједницу Социјалдемократске партије (СДП) изабрана је 2014. године. У државни парламент први пут је ушла 2015. године, а четири године касније је реизабрана.

 У јуну прошле године постала је министрицом саобраћаја и комуникација да би крајем године постала премијерка своје земље.

Марин и Рајконен су у вези 16 година и имају двоипогодишњу кћерку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана