На хрватском острву је сада могуће купити земљу за само десет липа по квадрату

Кликс
Foto: ТЗ Ластово

Популација на хрватском острву Ластову могла би порасти до наредног љета, а све то због посебне понуде у којој се наводи како квадрат земље кошта само десет липа.

Острво  Ластово је 14 километара удаљен од Корчуле и има око 800 становника. Уз посебну понуду позивају људе: "Преселите код нас, квадрат земље кошта десет липа!".

Како пише Слободна Далмација, острвљанима се већ јавило неколико породица које желе купити комад земље на Ластову. Црква даје у најам пољопривредно земљиште за десет липа по метру квадратном, уз услов боравка на острву.

"Ма не само што су још увијек без короне, што ове године имају бејби бум и иза себе одличну туристичку сезону, Ластово у посљедња два мјесеца биљежи и интерес неколико породица с дјецом, које би се радо на том мјесту населиле. Ма не само породице, има и неколико предузетника заинтересираних да на овом острву, од Сплита удаљеном неколико сати трајектне вожње, почну развијати бизнис'', рекао је дон Тонћи Анте Призмић из локалне жупе.

Дакле, ова посебна понуда највише би могла заинтересовати оне који се желе бавити пољопривредом, напримјер - узгојем лаванде или других биљака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана