Na hrvatskom ostrvu je sada moguće kupiti zemlju za samo deset lipa po kvadratu

Kliks
Foto: TZ Lastovo

Populacija na hrvatskom ostrvu Lastovu mogla bi porasti do narednog ljeta, a sve to zbog posebne ponude u kojoj se navodi kako kvadrat zemlje košta samo deset lipa.

Ostrvo  Lastovo je 14 kilometara udaljen od Korčule i ima oko 800 stanovnika. Uz posebnu ponudu pozivaju ljude: "Preselite kod nas, kvadrat zemlje košta deset lipa!".

Kako piše Slobodna Dalmacija, ostrvljanima se već javilo nekoliko porodica koje žele kupiti komad zemlje na Lastovu. Crkva daje u najam poljoprivredno zemljište za deset lipa po metru kvadratnom, uz uslov boravka na ostrvu.

"Ma ne samo što su još uvijek bez korone, što ove godine imaju bejbi bum i iza sebe odličnu turističku sezonu, Lastovo u posljednja dva mjeseca bilježi i interes nekoliko porodica s djecom, koje bi se rado na tom mjestu naselile. Ma ne samo porodice, ima i nekoliko preduzetnika zainteresiranih da na ovom ostrvu, od Splita udaljenom nekoliko sati trajektne vožnje, počnu razvijati biznis'', rekao je don Tonći Ante Prizmić iz lokalne župe.

Dakle, ova posebna ponuda najviše bi mogla zainteresovati one koji se žele baviti poljoprivredom, naprimjer - uzgojem lavande ili drugih biljaka.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana