Мистерија смрти славне глумице: Ко је бацио Натали са брода?

Г.С.
Мистерија смрти славне глумице: Ко је бацио Натали са брода?

Популарна глумица Натали Вуд је имала модрице по рукама и зглобовима, огреботине на врату када јој је 1981. тијело извучено из Тихог океана.

Холивудска икона и љепотица Натали Вуд живјела је бурно, а тако је и умрла - у до данас неразјашњеним околностима. Глумица се 29. новембра 1981. укрцала на јахту и са супругом Робертом Вагнером и пријатељем Кристофером Вокеном кренула према острву Санта Каталина. Никад се није вратила кући.

Натали је прву улогу остварила као петогодишњакиња у филму “Happy Land”, а касније је заиграла у филму “Tommorow of Forever” с Орсоном Велсом, који је за њу рекао да је “застрашујуће надарена” за глуму. Њена мајка, Рускиња Марија Степановна је одувијек Натали агресивно подстицала да буде глумица и хтјела је од ње да направи звијезду. Мајчине амбиције глумицу су касније у животу коштале живаца, због чега се борила и са зависностима од алкохола и таблета.

Глумица је у 18. години упознала свог будућег супруга, Роберта Вагнера.

“Сјећам се тачног тренутка када сам се заљубио у њу. Били смо на мом броду. Погледала ме у очи, а била је освјетљена тек лампом. Тај ми је тренутак промјенио живот”, рекао је Вагнер 2009. године.

Прва верзија догађаја

Вагнер, Натали и Вокен одлучили су да један викенд у новембру проведу пловећи до острва Санта Каталина. Од посаде на броду био је само капетан Денис Даверн. Након што су цијело вече пили, Вагнер и Вокен коначно су кренули у кревет. Прије него што је легао, Вагнер је отишао да пожели супрузи лаку ноћ, али је није нашао.

Неколико сати након тога, 43-годишњу Натали пронашли су како мртва плута у мору. Глумичину смрт полиција је прогласила несрећним случајем, али у новембру 2011. поново су отворили истрагу након што је капетан брода Даверн за НБЦ рекао да је Натали умрла након бурне и насилне свађе између Вагнера и Вокена. Свега девет мјесеци касније, узрок смрти промењен је из случајног утапања у утапање и друге неутврђене факторе.

Сви осим капетана пили су вино и мијешали га са седативом - утврђено је након несреће. Тројац је ноћ провео дружећи се, све док није букнула свађа између двојице мушкараца. Роберт је у сукобу разбио боцу о сто. Затим је између њих стала и Натали, која се наставила да се свађа с Вагнером. Вокен је, према исказима полицији, тада отишао у своју собу и заспао.

Капетан је чуо жестоку свађу, али је одлучио да пружи пару приватност па је појачао музику како их не би чуо. Након што је њено тијело извучено из океана, утврђено је да је имала модрице по рукама и зглобовима и огреботине на врату, што показује да је била повређена прије него што је пала у океан и утопила се под сумњивим околностима, наводи се у извештају који је објавио Завод за патологију у Лос Анђелесу.

“Мислио сам да је одлучила да побегне због свађе или да вјеже бродић јер смо усидрили. Тек кад је прошло неколико сати, одлучио сам се да устанем и да је пронађем”, испричао је Вагнер, који признаје да је био љубоморан на однос између Вокена и његове супруге. Тијело Натали Вуд пронађено је идућег јутро на обали острва. Била је одјевена у спаваћицу. У крви јој је пронађена мјешавина алкохола и таблета.

Нема довољно доказа

“Није могуће искључити ненасилни или непланирани улазак у воду... Будући да постоје бројна неодговорена питања и ограничени докази за спровођење истраге, патолози сматрају како би начин смрти требало оставити као неодређен”, пише у извештају.

Полиција у Лос Анђелесу рекла је само да је случај још отворен, но одбијају да коментаришу нове доказе.

Вокен, као дио љубавног троугла, о несрећи је одбијао да разговара након првог полицијског испитивања. Због тога су га медији прозвали и нијемим свједоком.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана