Misterija smrti slavne glumice: Ko je bacio Natali sa broda?

G.S.
Misterija smrti slavne glumice: Ko je bacio Natali sa broda?

Popularna glumica Natali Vud je imala modrice po rukama i zglobovima, ogrebotine na vratu kada joj je 1981. tijelo izvučeno iz Tihog okeana.

Holivudska ikona i ljepotica Natali Vud živjela je burno, a tako je i umrla - u do danas nerazjašnjenim okolnostima. Glumica se 29. novembra 1981. ukrcala na jahtu i sa suprugom Robertom Vagnerom i prijateljem Kristoferom Vokenom krenula prema ostrvu Santa Katalina. Nikad se nije vratila kući.

Natali je prvu ulogu ostvarila kao petogodišnjakinja u filmu “Happy Land”, a kasnije je zaigrala u filmu “Tommorow of Forever” s Orsonom Velsom, koji je za nju rekao da je “zastrašujuće nadarena” za glumu. Njena majka, Ruskinja Marija Stepanovna je oduvijek Natali agresivno podsticala da bude glumica i htjela je od nje da napravi zvijezdu. Majčine ambicije glumicu su kasnije u životu koštale živaca, zbog čega se borila i sa zavisnostima od alkohola i tableta.

Glumica je u 18. godini upoznala svog budućeg supruga, Roberta Vagnera.

“Sjećam se tačnog trenutka kada sam se zaljubio u nju. Bili smo na mom brodu. Pogledala me u oči, a bila je osvjetljena tek lampom. Taj mi je trenutak promjenio život”, rekao je Vagner 2009. godine.

Prva verzija događaja

Vagner, Natali i Voken odlučili su da jedan vikend u novembru provedu ploveći do ostrva Santa Katalina. Od posade na brodu bio je samo kapetan Denis Davern. Nakon što su cijelo veče pili, Vagner i Voken konačno su krenuli u krevet. Prije nego što je legao, Vagner je otišao da poželi supruzi laku noć, ali je nije našao.

Nekoliko sati nakon toga, 43-godišnju Natali pronašli su kako mrtva pluta u moru. Glumičinu smrt policija je proglasila nesrećnim slučajem, ali u novembru 2011. ponovo su otvorili istragu nakon što je kapetan broda Davern za NBC rekao da je Natali umrla nakon burne i nasilne svađe između Vagnera i Vokena. Svega devet mjeseci kasnije, uzrok smrti promenjen je iz slučajnog utapanja u utapanje i druge neutvrđene faktore.

Svi osim kapetana pili su vino i miješali ga sa sedativom - utvrđeno je nakon nesreće. Trojac je noć proveo družeći se, sve dok nije buknula svađa između dvojice muškaraca. Robert je u sukobu razbio bocu o sto. Zatim je između njih stala i Natali, koja se nastavila da se svađa s Vagnerom. Voken je, prema iskazima policiji, tada otišao u svoju sobu i zaspao.

Kapetan je čuo žestoku svađu, ali je odlučio da pruži paru privatnost pa je pojačao muziku kako ih ne bi čuo. Nakon što je njeno tijelo izvučeno iz okeana, utvrđeno je da je imala modrice po rukama i zglobovima i ogrebotine na vratu, što pokazuje da je bila povređena prije nego što je pala u okean i utopila se pod sumnjivim okolnostima, navodi se u izveštaju koji je objavio Zavod za patologiju u Los Anđelesu.

“Mislio sam da je odlučila da pobegne zbog svađe ili da vježe brodić jer smo usidrili. Tek kad je prošlo nekoliko sati, odlučio sam se da ustanem i da je pronađem”, ispričao je Vagner, koji priznaje da je bio ljubomoran na odnos između Vokena i njegove supruge. Tijelo Natali Vud pronađeno je idućeg jutro na obali ostrva. Bila je odjevena u spavaćicu. U krvi joj je pronađena mješavina alkohola i tableta.

Nema dovoljno dokaza

“Nije moguće isključiti nenasilni ili neplanirani ulazak u vodu... Budući da postoje brojna neodgovorena pitanja i ograničeni dokazi za sprovođenje istrage, patolozi smatraju kako bi način smrti trebalo ostaviti kao neodređen”, piše u izveštaju.

Policija u Los Anđelesu rekla je samo da je slučaj još otvoren, no odbijaju da komentarišu nove dokaze.

Voken, kao dio ljubavnog trougla, o nesreći je odbijao da razgovara nakon prvog policijskog ispitivanja. Zbog toga su ga mediji prozvali i nijemim svjedokom.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana