Мистерија o нестанку момка Оливије Њутн-Џон добила нoви заокрет

Г.С.
Мистерија o нестанку момка Оливије Њутн-Џон добила нoви заокрет

Нова истрага о нестанку дечка Оливије Њутн-Џон, Патрика Мекдермота, који је нестао на мору прије 17 година, поново је добила нови заокрет. Сада истражитељи вјерују да је он лажирао сопствену смрт јер је био у дуговима и није могао да поднесе холивудски начин живота.

Сниматељ Патрик Мекдермот (48), који је са покојном аустралијском пјевачицом и глумицом био у вези девет година, посљедњи пут је виђен жив 30. јуна 2005. године, када је са још 22 особе отишао на ноћно пецање уз обалу Лос Анђелеса. Интересовање за овај случај је порасло иако је глумица преминула од рака у августу, а сада су истражитељи открили нове наводе, преноси Јутарњи.

Криминалистички подцаст који је објавио Спотифy, под називом "Casefile Presents: Pseudocide" истражује широко прихваћену теорију да је Патрик Мекдермот лажирао сопствену смрт.

Серија од шест делова садржи раније необјављене интервјуе и бави се чињеницама и спекулацијама које су услиједиле годинама послије инцидента. Након што је Мекдермот нестао 30. јуна 2005, медијски извјештаји сугерисали су да је био у великим дуговима, а доказ за то је и захтјев за банкрот који је поднео због дуга више од 30.000 долара.

Приватни истражитељ Филип Клајн, сугерисао је да је Мекдермотов банкрот важна карика у овој мистерији. Такође је рекао да је Мекдермот, који је рођен у Сеулу, а усвојен је од старне америчке породице када је имао двије године, мрзио холивудски стил живота током везе са Њутн-Џоном и посебно није волио црвене тепихе.

"Холивуд је мјесто новца, али је и мјесто гдје веома сиромашни људи покушавају да га зараде. А он тамо никада није успио", рекао је Клајн.

У другом открићу, Клајн је тврдио да је Мекдермот оставио глумици поруку и гомилу ружа непосредно прије него што је нестао. Порука је пренета Клајну док је истраживао Мекдермотов нестанак.

"У поруци је писало да ју је одувијек волио, да ће је увијек вољети. Али имали су много проблема. Патрик се повукао из везе јер му се не свиђа Холивуд - није му се свиђало то што ради." Рекао је и додао: "Писмо би се могло протумачити као Мекдермотов посљедњи опроштај од Њутн-Џонове и можда сугерише да је знао да ће се нешто лоше догодити."

Звијезда филма "Брилијантин" започела је деветогодишњу романсу са Мекдермотом након што се развела од првог супруга 1995. године. Њутн-Џон је била на турнеји у Аустралији када је Мекдермот нестао. Посада је пронашла кључеве његовог аутомобила, пасош и новчаник на рибарском чамцу, а његов аутомобил је пронађен паркиран у марини Сан Педро у Лос Анђелесу. Али и даље нико није схватио да је нестао све док се није појавио на породичном догађају 6. јула, а полиција је коначно позвана тек 11. јула.

До тада се, међутим, траг охладио - а истражитељи ништа нису нашли. Истрага обалске страже није пронашла доказе о криминалним активностима, самоубиству, несрећи или превари у Мекдермотовом нестанку. Трогодишња истрага рибарског брода Фридом открила је да посада није бројала људе на дан пловидбе, због чега је Мекдермотов нестанак прошао незапажено. Закључено је да се Мекдермот вјероватно изгубио у мору током ноћи и удавио се. Од тада се сматра мртвим. Међутим, менаџер марине гдје се Мекдермот укрцао у чамац увјерен је да није умро у пецању.

"Вјерујем да је сишао с брода, али можда гријешим", рекао је 2005. године.

Мистерија је добила још један преокрет када је рибар који је био на том путовању, рекао да је срео Мекдермота на броду само три и по сата након путовања.

Најмање шест свједока јавило се у року од годину дана од Мекдермотовог нестанка како би потврдили да су га видјели живог и здравог у Мексику. Тамо је поново виђен 2010. године. Према ЦБС-у 2016. године, приватни истражитељ је тврдио да је пронашао несталог човјека.

"Патрик вјероватно сада ради у индустрији јахти за угледну породицу", рекао је он.

Њутн-Џон је оставила трагедију иза себе, упознавши и удајући се за будућег мужа Џона Истерлинга у Перуу 2008. године. Али мистерија је наставила да је прогања, чак и када се помирила са чињеницом да је Мекдермот највероватније мртав.

"Изгубио се на мору и нико заиста не зна шта се десило. Људски је запитати се. Јер кад год пролазите кроз тешка времена, увијек постоје те бриге. То су ствари у животу које морате да прихватите. Наравно...питања се увек постављају. И то је људски. Али ја живим даље", рекла је глумица.

Глумица Оливија Њутн Џон је преминула 8. августа у 73. години након дуге борбе с раком.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана