Misterija o nestanku momka Olivije Njutn-Džon dobila novi zaokret

G.S.
Misterija o nestanku momka Olivije Njutn-Džon dobila novi zaokret

Nova istraga o nestanku dečka Olivije Njutn-Džon, Patrika Mekdermota, koji je nestao na moru prije 17 godina, ponovo je dobila novi zaokret. Sada istražitelji vjeruju da je on lažirao sopstvenu smrt jer je bio u dugovima i nije mogao da podnese holivudski način života.

Snimatelj Patrik Mekdermot (48), koji je sa pokojnom australijskom pjevačicom i glumicom bio u vezi devet godina, posljednji put je viđen živ 30. juna 2005. godine, kada je sa još 22 osobe otišao na noćno pecanje uz obalu Los Anđelesa. Interesovanje za ovaj slučaj je poraslo iako je glumica preminula od raka u avgustu, a sada su istražitelji otkrili nove navode, prenosi Jutarnji.

Kriminalistički podcast koji je objavio Spotify, pod nazivom "Casefile Presents: Pseudocide" istražuje široko prihvaćenu teoriju da je Patrik Mekdermot lažirao sopstvenu smrt.

Serija od šest delova sadrži ranije neobjavljene intervjue i bavi se činjenicama i spekulacijama koje su uslijedile godinama poslije incidenta. Nakon što je Mekdermot nestao 30. juna 2005, medijski izvještaji sugerisali su da je bio u velikim dugovima, a dokaz za to je i zahtjev za bankrot koji je podneo zbog duga više od 30.000 dolara.

Privatni istražitelj Filip Klajn, sugerisao je da je Mekdermotov bankrot važna karika u ovoj misteriji. Takođe je rekao da je Mekdermot, koji je rođen u Seulu, a usvojen je od starne američke porodice kada je imao dvije godine, mrzio holivudski stil života tokom veze sa Njutn-Džonom i posebno nije volio crvene tepihe.

"Holivud je mjesto novca, ali je i mjesto gdje veoma siromašni ljudi pokušavaju da ga zarade. A on tamo nikada nije uspio", rekao je Klajn.

U drugom otkriću, Klajn je tvrdio da je Mekdermot ostavio glumici poruku i gomilu ruža neposredno prije nego što je nestao. Poruka je preneta Klajnu dok je istraživao Mekdermotov nestanak.

"U poruci je pisalo da ju je oduvijek volio, da će je uvijek voljeti. Ali imali su mnogo problema. Patrik se povukao iz veze jer mu se ne sviđa Holivud - nije mu se sviđalo to što radi." Rekao je i dodao: "Pismo bi se moglo protumačiti kao Mekdermotov posljednji oproštaj od Njutn-Džonove i možda sugeriše da je znao da će se nešto loše dogoditi."

Zvijezda filma "Brilijantin" započela je devetogodišnju romansu sa Mekdermotom nakon što se razvela od prvog supruga 1995. godine. Njutn-Džon je bila na turneji u Australiji kada je Mekdermot nestao. Posada je pronašla ključeve njegovog automobila, pasoš i novčanik na ribarskom čamcu, a njegov automobil je pronađen parkiran u marini San Pedro u Los Anđelesu. Ali i dalje niko nije shvatio da je nestao sve dok se nije pojavio na porodičnom događaju 6. jula, a policija je konačno pozvana tek 11. jula.

Do tada se, međutim, trag ohladio - a istražitelji ništa nisu našli. Istraga obalske straže nije pronašla dokaze o kriminalnim aktivnostima, samoubistvu, nesreći ili prevari u Mekdermotovom nestanku. Trogodišnja istraga ribarskog broda Fridom otkrila je da posada nije brojala ljude na dan plovidbe, zbog čega je Mekdermotov nestanak prošao nezapaženo. Zaključeno je da se Mekdermot vjerovatno izgubio u moru tokom noći i udavio se. Od tada se smatra mrtvim. Međutim, menadžer marine gdje se Mekdermot ukrcao u čamac uvjeren je da nije umro u pecanju.

"Vjerujem da je sišao s broda, ali možda griješim", rekao je 2005. godine.

Misterija je dobila još jedan preokret kada je ribar koji je bio na tom putovanju, rekao da je sreo Mekdermota na brodu samo tri i po sata nakon putovanja.

Najmanje šest svjedoka javilo se u roku od godinu dana od Mekdermotovog nestanka kako bi potvrdili da su ga vidjeli živog i zdravog u Meksiku. Tamo je ponovo viđen 2010. godine. Prema CBS-u 2016. godine, privatni istražitelj je tvrdio da je pronašao nestalog čovjeka.

"Patrik vjerovatno sada radi u industriji jahti za uglednu porodicu", rekao je on.

Njutn-Džon je ostavila tragediju iza sebe, upoznavši i udajući se za budućeg muža Džona Isterlinga u Peruu 2008. godine. Ali misterija je nastavila da je proganja, čak i kada se pomirila sa činjenicom da je Mekdermot najverovatnije mrtav.

"Izgubio se na moru i niko zaista ne zna šta se desilo. Ljudski je zapitati se. Jer kad god prolazite kroz teška vremena, uvijek postoje te brige. To su stvari u životu koje morate da prihvatite. Naravno...pitanja se uvek postavljaju. I to je ljudski. Ali ja živim dalje", rekla je glumica.

Glumica Olivija Njutn Džon je preminula 8. avgusta u 73. godini nakon duge borbe s rakom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana