Меланија Трамп продаје свој легендарни бијели шешир, цијена права "ситница"

ГС
Foto: Агенције

Бивша америчка прва дама Меланија Трамп објавила је да ће организовати дражбу свог бијелог шешира којег је носила током посјета француског предсједника Еммнуела Макрона и његове супруге Бригите Бијелој кући 2018. године.

На аукцији биће понуђен и акварел француског умјетника Марк-Антоина који приказује Меланијине очи и који је кориштен за потребе њезиног НФТ-а, наводи се у приопштењу посланом из њезиног уреда.

Меланиа је прошли мјесец најавила да покреће властиту НФТ (нон-фунгибле токен) платформу те је тада представила своју прву понуду, властиту слику.
Незамјењиви токени или НФТ су феномен базиран на криптотехнологији који постаје маинстреам, а најчешће се ради о уникатним дигиталним предметима, примјерице умјетнинама.

Из уреда Меланије Трамп такођер поручују да је дражба дио њезине иницијативе Бе Бест, а одређени износ биће дониран за стипендирање рада на рачуналима дјеце која у тренутку пунољетности морају напустити удомитељске заједнице, но није појашњено о којем ће се точно износу радити.

Главни предмет аукције бит ће бијели шешир, потписан од саме Меланије, који је посебно за њу израдио стилист Херве Пиере како би јој одговарао уз 2.105 долара вриједно бијело одијело Мицхаела Корса који је бивша прва дама носила приликом посјета Макронових.

Предмети ће бити понуђени по почетној цијени од 250.000 долара, што је тренутачно еквивалент 1416 СОЛ-а, криптовалуте у којој ће се једино моћи платити.

Аукција предмета Меланије Трамп одржат ће се од 11. до 25. јануара,преноси Кликс.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана