Melanija Tramp prodaje svoj legendarni bijeli šešir, cijena prava "sitnica"

GS
Foto: Agencije

Bivša američka prva dama Melanija Tramp objavila je da će organizovati dražbu svog bijelog šešira kojeg je nosila tokom posjeta francuskog predsjednika Emmnuela Makrona i njegove supruge Brigite Bijeloj kući 2018. godine.

Na aukciji biće ponuđen i akvarel francuskog umjetnika Mark-Antoina koji prikazuje Melanijine oči i koji je korišten za potrebe njezinog NFT-a, navodi se u priopštenju poslanom iz njezinog ureda.

Melania je prošli mjesec najavila da pokreće vlastitu NFT (non-fungible token) platformu te je tada predstavila svoju prvu ponudu, vlastitu sliku.
Nezamjenjivi tokeni ili NFT su fenomen baziran na kriptotehnologiji koji postaje mainstream, a najčešće se radi o unikatnim digitalnim predmetima, primjerice umjetninama.

Iz ureda Melanije Tramp također poručuju da je dražba dio njezine inicijative Be Best, a određeni iznos biće doniran za stipendiranje rada na računalima djece koja u trenutku punoljetnosti moraju napustiti udomiteljske zajednice, no nije pojašnjeno o kojem će se točno iznosu raditi.

Glavni predmet aukcije bit će bijeli šešir, potpisan od same Melanije, koji je posebno za nju izradio stilist Herve Piere kako bi joj odgovarao uz 2.105 dolara vrijedno bijelo odijelo Michaela Korsa koji je bivša prva dama nosila prilikom posjeta Makronovih.

Predmeti će biti ponuđeni po početnoj cijeni od 250.000 dolara, što je trenutačno ekvivalent 1416 SOL-a, kriptovalute u kojoj će se jedino moći platiti.

Aukcija predmeta Melanije Tramp održat će se od 11. do 25. januara,prenosi Kliks.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana