Медицинска сестра на црвеном тепиху у Венецији

Танјуг
Медицинска сестра на црвеном тепиху у Венецији

РИМ - Медицинска сестра из болнице у Милану, чије је лице постало симбол борбе против Ковида19, Алесиа Бонари, проглаша је за личност године, а примила је награду на Филмском фестивалу иу Венецији.

Фотографију је млада медицинске сестре, 23 године, објавила је у марту, на врхунцу пандемије Ковида19, на коме се види лице са подливима и пуно модрица од дуготрајног ношења заштитне маске након маратонске смјене у болници гдје је лијечила обољеле од коронавуируса.

Испод фотографие написала је:”Молим све који ово прочитају да не упропасте напоре које чинимо, да буду алтруисти и да остану код куће да бисмо заштитили најслабије”.

Њен пост на инстагаму је подијељен неколико стотина хиљада пута у цијеломе свијету, а лице младе болничарке са модрицама постало је симбол оних који се боре против Ковида19.

Алесиа Бонари је као специјални гост на Филмском Фестивалу у Венецији, прочштала црвеним тепихом, примила награду и још једном апеловала:” И ми млади можемо да се разболимо од коронавируса и што је још горе можемо да зарзимо друге. Будимо алтруисти”, а затим пожурила кући “јер мора да ради”, рекла је новинарима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана