Medicinska sestra na crvenom tepihu u Veneciji

Tanjug
Medicinska sestra na crvenom tepihu u Veneciji

RIM - Medicinska sestra iz bolnice u Milanu, čije je lice postalo simbol borbe protiv Kovida19, Alesia Bonari, proglaša je za ličnost godine, a primila je nagradu na Filmskom festivalu iu Veneciji.

Fotografiju je mlada medicinske sestre, 23 godine, objavila je u martu, na vrhuncu pandemije Kovida19, na kome se vidi lice sa podlivima i puno modrica od dugotrajnog nošenja zaštitne maske nakon maratonske smjene u bolnici gdje je liječila oboljele od koronavuirusa.

Ispod fotografie napisala je:”Molim sve koji ovo pročitaju da ne upropaste napore koje činimo, da budu altruisti i da ostanu kod kuće da bismo zaštitili najslabije”.

Njen post na instagamu je podijeljen nekoliko stotina hiljada puta u cijelome svijetu, a lice mlade bolničarke sa modricama postalo je simbol onih koji se bore protiv Kovida19.

Alesia Bonari je kao specijalni gost na Filmskom Festivalu u Veneciji, pročštala crvenim tepihom, primila nagradu i još jednom apelovala:” I mi mladi možemo da se razbolimo od koronavirusa i što je još gore možemo da zarzimo druge. Budimo altruisti”, a zatim požurila kući “jer mora da radi”, rekla je novinarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana