Мања: Успоставити склад човјека и природе

Срна
Мања: Успоставити склад човјека и природе

БАЊАЛУКА - Кинеска традицонална медицина, захваљујући својој више хиљада година дугој традицији, може човјеку да покаже како да буде у складу са природом, ојача имунитет и спремно дочека било коју животну ситуацију, па тако и епидемију вируса корона, рекао је љекар кинеске медицине Филип Мања.

Мања је напоменуо да кинеска традиционална медицина кроз разне методе исхране, вјежбања и спавања може човјеку показати пут како да буде у што бољој позицији, те да му тијело, организам и емоције функционишу усаглашено.

“Све оно што људима нуди традиционална медицина није заробљено само у прошлости, него та сакупљена знања треба примењивати и у садашњем времену, јер су актуелна све док је човек део природе”, рекао је Мања, који је данас за око 30 ученика Конфуцијевог института Универзитета у Бањалуци одржао онлајн предавање из области кинеске традиционалне медицине.

Он је рекао да је у оквиру онлајн предавања о теми “Јачање имунитета кинеском традиционалном медицином” учесницима покушао приближити одређене методе кинеске традиционалне медицине, када је ријеч о спавању, физичкој активности, исхрани, као и додатака исхрани за јачање имунитета.

“Показао сам и неке акупунктурне тачке које могу да се стимулишу како би се ојачала функција срца и плућа, те тачке које стимулишу рад органа за варење”, рекао је Мања.

Он је изразио задовољство јер људи са ових простора показују велику заинтересованост за знањем из традиционалне кинеске медицине, која је током дуге историје пролазила кроз стотине епидемија, те трагала за методама уз које може наћи излаз из одређених ситуација.

“Сви ми можемо применти те методе, као што је да се лети више једе хладна храна, а зими топла, као и да радимо вежбе које они препоручују. Једино је невоља што смо ограничени у примени њихове хербалн медицине, јер је тешко доћи до одређених биљака које се користе”, рекао је Мања.

Мања је љекар кинеске медицине који је дипломирао кинески језик и књижевност на Филолошком факултету Универзитета у Београду. Након тога је у Кини дипломирао на основним студијама кинеске медицине, а обучавао се у областима акупунктуре, фитотерапије, туина масаже

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана