„Мачији пољубац“ и још три ствари: Како мачке показују љубав

Г.С.
„Мачији пољубац“ и још три ствари: Како мачке показују љубав

Без обзира што дјелују неповјерљиво, мачке и те како знају да буду привржене човјеку.

Већина људи има предрасуде о мачкама. Сматрају их лукавим, хладним, неповјерљивим. Међутим, то уопште не мора бити случај. Мачке се врло лако везују за људе, чак могу терапеутски помоћи човјеку. Доказано је да предење мачке позитивно утиче на физичко и ментално здравље човјека.

С обзиром да се неке мачке брже опуштају у присуству човјека од других, неке се више мазе од других, поставља се питање како да знамо да нас наша мачка воли? Уколико ради ове четири ствари, будите сигурни да вас воли.

Намигивање

Намигивање код мачака се назива још и „мачији пољубац“. Уколико мачка затвара и отвара очи док вас гледа, то је сигуран начин да вас воли. Ово је уједно и најдоминантнији знак привржености.

Мјаукање

Уколико се обраћате мачки а она вам узвраћа мјаукањем, то значи да комуницира са вама и успоставља везу на свој начин.

Лов

Већини овај потез мачака неће бити најпријатнији али уколико испред улазних врата наиђете на миша или гуштера знајте да је то знак љубави. Када мачка улови и донесе вама миша, то је за њу врста поклона који је намијенила вама. Будите сигурни у тим тренуцима да вас искрено воли.

Спавање у вашем кревету

Мачке су животиње које воле да буду саме, у већини ситуација им не прија друштво. Уколико мачка изабере да спава са вама у кревету умјесто на свом мјесту то значи да јој ви уливате сигурност. Поред вас се осјећа срећно и испуњено, пренио је „Магазин новости“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана