„Mačiji poljubac“ i još tri stvari: Kako mačke pokazuju ljubav

G.S.
„Mačiji poljubac“ i još tri stvari: Kako mačke pokazuju ljubav

Bez obzira što djeluju nepovjerljivo, mačke i te kako znaju da budu privržene čovjeku.

Većina ljudi ima predrasude o mačkama. Smatraju ih lukavim, hladnim, nepovjerljivim. Međutim, to uopšte ne mora biti slučaj. Mačke se vrlo lako vezuju za ljude, čak mogu terapeutski pomoći čovjeku. Dokazano je da predenje mačke pozitivno utiče na fizičko i mentalno zdravlje čovjeka.

S obzirom da se neke mačke brže opuštaju u prisustvu čovjeka od drugih, neke se više maze od drugih, postavlja se pitanje kako da znamo da nas naša mačka voli? Ukoliko radi ove četiri stvari, budite sigurni da vas voli.

Namigivanje

Namigivanje kod mačaka se naziva još i „mačiji poljubac“. Ukoliko mačka zatvara i otvara oči dok vas gleda, to je siguran način da vas voli. Ovo je ujedno i najdominantniji znak privrženosti.

Mjaukanje

Ukoliko se obraćate mački a ona vam uzvraća mjaukanjem, to znači da komunicira sa vama i uspostavlja vezu na svoj način.

Lov

Većini ovaj potez mačaka neće biti najprijatniji ali ukoliko ispred ulaznih vrata naiđete na miša ili guštera znajte da je to znak ljubavi. Kada mačka ulovi i donese vama miša, to je za nju vrsta poklona koji je namijenila vama. Budite sigurni u tim trenucima da vas iskreno voli.

Spavanje u vašem krevetu

Mačke su životinje koje vole da budu same, u većini situacija im ne prija društvo. Ukoliko mačka izabere da spava sa vama u krevetu umjesto na svom mjestu to znači da joj vi ulivate sigurnost. Pored vas se osjeća srećno i ispunjeno, prenio je „Magazin novosti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana