Љубав између њих цвјета и након 24 године брака: Он је ‘мирна лука’ Ангеле Меркел

Tportal
Foto: Instagram

Њемачка канцеларка 16 година је била на тој функцији, а свој приватни живот је успјела сачувати од очију јавности. Њен супруг Јоаким Сауер углавном бјежи од свјетала позорнице (разговоре с медијима категорички одбија), а изнимка су једино редовна посјећивања Бајереут Фестивалу.

Данас су заједно прошетали црвеним тепихом на температури од 35 степени држећи се за руке, а измијењивали су и заљубљене погледе.

Ријеч о реномираном пензионисаном хемичару, који је већ освојио много награда. С бившом шефицом владе упознао се 1980. године на Академији наука у Берлину. Вјенчали су се 1998. године (баш када је она на велика врата ушла у високу политику) а за обоје је то други брак. Нико није знао да су се вјенчали. Догађај је објављен јавности тек неколико дана послије у огласу малог формата у Франкфуртер Алгемаине Цајтунг. Оглас је био доиста кратак: Оженили смо се. Ангела Меркел и Јоаким Сауер.

Сауер из првог брака има два сина. О његовом приватном животу мало се зна. Меркел је првог супруга Улриха Меркела упознала је на Универзитету Карл Маркс у Лајпцигу на студију физике, а вјенчали су се кад су јој биле 23 године. У браку су били пет година, а и данас носи његово презиме, што не смета њеном садашњем супругу Јоакиму Сауеру. Подржавао је своју супругу као ‘тихи савјетник’, а и сама Меркел је раније признала да је Сауер имао обичај ‘бацити око’ на рукописе њених говора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана