Краљица изненадила све: Нема више овог модног детаља на краљевској одећи

Agencije
Краљица изненадила све: Нема више овог модног детаља на краљевској одећи

Умјесто правог, краљица ће у јавности да носи лажно крзно.

Стилиста краљице Елизабете Друге Анђела Кели написала је у својим мемоарима да ће краљица престати да носи правно крзно у својим одјевним комбинацијама. У будућности, било који одјевни предмет који се буде правио за краљицу, а да подразумјева крзно, биће употријебљено оно које је вјештачки добијено.

"Како је краљица у обавези да присуствује догађајима у хладним зимским мјесецима, од 2020. године вјештачко крзно биће коришћено како би се она утоплила", написала је Кели.

Кели је додала да ће краљица наставити да носи одјећу са правим крзном коју већ има у свом ормару, а ријеч је углавном о церемонијалној одјећи као што је плашт који је носила на крунисању 1953. године, пише Мери Клер. Према ријечима стилисткиње, она ће и даље да носи ове предмете у јавности на важним догађајима.

Краљица се на овај потез одлучила под утицајем млађих чланова краљевске породице. Војвоткиња Кејт Мидлтон позната је по томе што носи вјештачко крзно, а када је ријеч о правом истакне то да је добијена на етички исправан начин. Таква је њена позната шубара добијена од крзна алпаке коју је дизајнирала Антонија Валентим Џејкоб која је позната по томе што користи крзно преминулих јединки ове врсте.

Војвоткиња Меган Маркл такође одбија да носи право крзно и служи се само комадима који имају вјештачко крзно. Ову одлуку палате многи су дочекали са одушевљењем и подршком удружења која се баве заштитом животињама. У саопштењу Палате стоји да краљевска породица позива британску владу да слиједи њихов пример и да Велика Британија постане прва земља на свијету која ће забранити продају природног крзна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана