Kraljica iznenadila sve: Nema više ovog modnog detalja na kraljevskoj odeći

Agencije
Kraljica iznenadila sve: Nema više ovog modnog detalja na kraljevskoj odeći

Umjesto pravog, kraljica će u javnosti da nosi lažno krzno.

Stilista kraljice Elizabete Druge Anđela Keli napisala je u svojim memoarima da će kraljica prestati da nosi pravno krzno u svojim odjevnim kombinacijama. U budućnosti, bilo koji odjevni predmet koji se bude pravio za kraljicu, a da podrazumjeva krzno, biće upotrijebljeno ono koje je vještački dobijeno.

"Kako je kraljica u obavezi da prisustvuje događajima u hladnim zimskim mjesecima, od 2020. godine vještačko krzno biće korišćeno kako bi se ona utoplila", napisala je Keli.

Keli je dodala da će kraljica nastaviti da nosi odjeću sa pravim krznom koju već ima u svom ormaru, a riječ je uglavnom o ceremonijalnoj odjeći kao što je plašt koji je nosila na krunisanju 1953. godine, piše Meri Kler. Prema riječima stilistkinje, ona će i dalje da nosi ove predmete u javnosti na važnim događajima.

Kraljica se na ovaj potez odlučila pod uticajem mlađih članova kraljevske porodice. Vojvotkinja Kejt Midlton poznata je po tome što nosi vještačko krzno, a kada je riječ o pravom istakne to da je dobijena na etički ispravan način. Takva je njena poznata šubara dobijena od krzna alpake koju je dizajnirala Antonija Valentim Džejkob koja je poznata po tome što koristi krzno preminulih jedinki ove vrste.

Vojvotkinja Megan Markl takođe odbija da nosi pravo krzno i služi se samo komadima koji imaju vještačko krzno. Ovu odluku palate mnogi su dočekali sa oduševljenjem i podrškom udruženja koja se bave zaštitom životinjama. U saopštenju Palate stoji da kraljevska porodica poziva britansku vladu da slijedi njihov primer i da Velika Britanija postane prva zemlja na svijetu koja će zabraniti prodaju prirodnog krzna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana