Кина: Поново заживио ноћни живот уз мjере предострожности

Taњуг
Кина: Поново заживио ноћни живот уз мjере предострожности

ШАНГАЈ - Ноћни клубови у Кини су углавном поново заживјели, а власници и посјетиоци све више осјећају сигурност вјерујући да је епидемија вируса короана под контролом.


Дезинфекциона средства, чаше за једнократну употребу и маске, међутим, постали су део доживљаја.

У клубу за љубитеље електронске музике 44КW у Шангају посјетиоци су протеклог викенда сједели, дружили се и плесали са мало социјалног дистанцирања, преноси Ројтерс.

Клуб је поново отворен средином марта након што је био затворен шест недеља, али требало је да прође доста времена док се ствари нису вратиле у нормалу.

Власник клуба Царл Гуо каже да није било много посјетилаца јер се већина људи бринула за безбједност.

"Већи прилив посјетилаца почео је крајем априла, а њихов број је враћен на прошлогодишњи ниво средином маја", рекао је Гуо.

Није, међутим, све као некада.

Сваком посјетиоцу се мјери температура, а њихови подаци се записују у регистар, док особље све време носи маске и рукавице.

Посетиоци не морају да носе маске, али већина то чини.

Стаклене цаше су замењене пластичним, а у широм клуба се налазе посуде са дезинфекционим средствима.

Кваке и тоалети се дезинфикују на сваких сат времена, а цио клуб се дезинфикује сваки дан прије отварања и послије затварања.

У Кини клубови нису били жаришта епидемије, за разлику од Јужне Кореје, гдје је овог мјесеца дошло до ширења заразе у ноћним клубовима, што је довело до другог таласа и њиовог поновног затварања.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана