Kina: Ponovo zaživio noćni život uz mjere predostrožnosti

Tanjug
Kina: Ponovo zaživio noćni život uz mjere predostrožnosti

ŠANGAJ - Noćni klubovi u Kini su uglavnom ponovo zaživjeli, a vlasnici i posjetioci sve više osjećaju sigurnost vjerujući da je epidemija virusa koroana pod kontrolom.


Dezinfekciona sredstva, čaše za jednokratnu upotrebu i maske, međutim, postali su deo doživljaja.

U klubu za ljubitelje elektronske muzike 44KW u Šangaju posjetioci su proteklog vikenda sjedeli, družili se i plesali sa malo socijalnog distanciranja, prenosi Rojters.

Klub je ponovo otvoren sredinom marta nakon što je bio zatvoren šest nedelja, ali trebalo je da prođe dosta vremena dok se stvari nisu vratile u normalu.

Vlasnik kluba Carl Guo kaže da nije bilo mnogo posjetilaca jer se većina ljudi brinula za bezbjednost.

"Veći priliv posjetilaca počeo je krajem aprila, a njihov broj je vraćen na prošlogodišnji nivo sredinom maja", rekao je Guo.

Nije, međutim, sve kao nekada.

Svakom posjetiocu se mjeri temperatura, a njihovi podaci se zapisuju u registar, dok osoblje sve vreme nosi maske i rukavice.

Posetioci ne moraju da nose maske, ali većina to čini.

Staklene caše su zamenjene plastičnim, a u širom kluba se nalaze posude sa dezinfekcionim sredstvima.

Kvake i toaleti se dezinfikuju na svakih sat vremena, a cio klub se dezinfikuje svaki dan prije otvaranja i poslije zatvaranja.

U Kini klubovi nisu bili žarišta epidemije, za razliku od Južne Koreje, gdje je ovog mjeseca došlo do širenja zaraze u noćnim klubovima, što je dovelo do drugog talasa i njiovog ponovnog zatvaranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana