Како препознати да користите превише детерџента за веш

ГС
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

Иако се многи воде паролом да "од вишка глава не боли", када је ријеч о детерџенту за веш, то ипак није тако. Превише детерџента може проузроковати проблеме у раду веш машине, а истовремено свјеже опрани веш неће изгледати свјеже нити довољно чисто.

Људи природно при одређивању колико детерџента користити, претпостављају да је боље користити више детерџента за веш како би одјећа била свјежија и чишћа.

Иако се чини логичним да би више пјене значило чишћу одјећу, заправо је супротно.Превелика количина детерџента може створити превише пјене, што доводи до веће потрошње воде, а временом може довести и до накупљања у машини за прање, што може узроковати неугодан мирис.

накови да користите превише детерџента за одјећу

Ако мислите да ваш нови детерџент "не обавља посао" погледајте тек опрани веш. Ако вам мокра одјећа изгледа помало слузаво, љепљиво или сапунасто, вјероватно осјећате остатке детерџента. То је јасан знак да користите превише производа.Остали знакови да сте претјерали укључују мокру одјећу која дјелује укочено или благо стврднуто, одјећу у боји која је изгубила живост и бијелу одјећу која је постала прљавобијела или сива, преноси Кликс.

Ако примијетите било шта од тога, узрок је вјероватно ваш детерџент за веш.И на крају, главни "симптом" прекомјерне употребе детерџента: ако ваша веома ефикасна машина за прање веша мирише лоше или пљесниво, то је вјероватно зато што се сапун временом накупио.Ако се то догоди, морат ћете очистити машину прије него учините било шта друго.

За то можете користити соду бикарбону или сирће, оба производа су одлична за чишћење машина за веш.Још једна мало позната чињеница је да тврдоћа воде утјече на ефикасност детерџента за рубље. Ако живите у подручју с тврдом водом - а она варира - морат ћете користити више детерџента.Највећа сметња при употреби превише детерџента је неефикасно прање одјеће, а самим тим и повећани трошкови.

Зато учините новчанику услугу и слиједите упутства на пакирању детерџента, али употријебите најнижу препоручену количину, чак и за веће количине одјеће.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана